Lehet, hogy azért nem érzem a hosszú kávé ízét, mert ráfüggtem a rövid kávéra?
Gyerekkoromban hosszú kávét ittam mindig, és nem volt vele bajom, szerettem.
Az utóbbi 2 évben viszont szinte csak rövidet ittam, hogy a jó aromák érezhetők legyenek a kávéban.
Ma lefőztem szokás szerint 2 adag Espressot, és kb 30%-kal több kávé volt benne, mint szokott. Kiderült, valamelyik családtag faszán átállította “gazdaságosabbra.”
Mondom oké, megiszom így ahogy van. Íze nulla, kb mintha cukros zaccot innék, pedig csak tejszínhabot raktam bele, azt is rémülten, nehogy elnyomja a vizes kávét.
Ennyire megváltozott volna az ízlelésem, ha kávéról van szó, vagy tényleg ennyire elveszti a kávé a karakterességét? Tudom, hogy ugyanaz a kávé mennyiség több vízzel van lefőzve, nem kell elmagyarázni, azt viszont tényleg nem értem, hogy velem van a baj, vagy a hosszú kávé ennyire íztelen.
3# Utánanéztem, nem is tudtam hogy van dugattyús kávéfőző. Mondjuk eléggé macerásnak tűnik a használati utasítás alapján.
Gondolom olyasmi lehet, mint a darálós kávéfőző által készített kávé, csak itt az alanynak kell ledarálni, majd átönteni, lefőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!