Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan lehet kemény a cappucin...

Hogyan lehet kemény a cappucinoban a hab?

Figyelt kérdés

Van egy Bosch tejhabosítós automata kávéfőzőm, mikor vettük szuper habot tudtam csinálni vele. Mostanában alig lesz kemény, teljesen folyik.

Nem tudom, hogy a tejjel van baj ( hőmérséklet pl) vagy a géppel lehet a gond. Tudna valaki tanácsot adni? Köszi!


2023. máj. 5. 23:31
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Szia, 8 évet voltam batista.



Ha nem jön fel a tej annak általában az okai:


-savanyú a tej. még ha csak nagyon kicsit induló félben van csak, az màr lapos marad


-nincs elegendő hőfok (a gőz ami jön, az forró? a kar hőmérője pontos?)


-ha a tej szét van forrázva, akkor is ha azóta már kihűlt


-ha a bögre hideg volt, átvette a hőt az ital

2023. máj. 6. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

És az se mindegy, milyen zsírtartalmú a tej. Minél nagyobb, annál jobb.

Egyszer csináltam mandulatejből (sima étterem, nem nagyon szoktak nálunk fancy kávéscuccot kérni), az meglepően sokkal jobb lett, mint a normális tejből.

2023. máj. 6. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Milyen tejhabosito? A gép felszivja a tejet, úgy habosít, vagy gőzcsappal te csinalod?

Próbáld ki zsírosabb tejjel, amit előtte a hűtőben jól le kell hűteni.

2023. máj. 6. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"mikor vettük szuper habot tudtam csinálni vele. Mostanában alig lesz kemény"

Ilyen a kávé automata: [link] ?

Ha igen, akkor tedd be a habosító feltétet minden héten legalább egyszer a mosogatógép evőeszköz rekeszébe, függőlegesre állítva...

[A külső díszlécet ne, csak a fekete belső, lyukas részt]

2023. máj. 6. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Konkrétan erről lenne szó: BOSCH TIS30129RW Automata kávéfőző


Amit írtatok, minden praktikát ki fogok próbálni. Még egyet olvastam másik kérdésnél: esetleg lehet, hogy az a baj, hogy teljesen a pohár aljáig lenyomom a habosító feltétet es azért nem tud habot készíteni.

2023. máj. 6. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Valóban, nem szabad lenyomni, mert akkor felforralod a tejet, azért nem habosodik. Eppencsak a felszín alatt kell maradni, mondjuk erre rá kell érezni.
2023. máj. 6. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

5, nem feltétlen. Cappuccino habhoz nyugodtan ott lehet hagyni az ibriket, megcsinálja úgy is csak saccold meg mennyi idő alatt fű fel. (ennek hangja van, mint egy felszálló repülő)


Vannak profi ipari kávégépek, amiken van autómata cappuccino fej, csak alá kell tenni a tejet és lerendezi neked. Ezen két fej van, az egyik a hőmérő, ezért is kérdeztem, hogy az mit csinál.


Latte az, amihez a felszín alatt kell tartani csak, hogy olyan hangja legyen mint egy prüszkölő macskának.

2023. máj. 7. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!