Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Milyen tejet lehet habosítani...

Milyen tejet lehet habosítani cappucinohoz?

Figyelt kérdés
Láttam ilyen Barista tejet, ami 3.5 %-os. Nem sok ez? Lehet ezt habosítani?

2021. dec. 30. 11:04
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Minél zsírosabb, annál jobban lehet habosítani.
2021. dec. 30. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Miért lenne sok? A habtejszín 30%-os zsírtartalmú.
2021. dec. 30. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:
63%

Szinte minden normális tejet. Nem kell zsírosnak lennie. Nem kell ehhez külön tejet venni. Jó, ami egyébként is van otthon.

A növényi 'tejnél' kell baristát venni, mert a simák nem habosíthatók.

2021. dec. 30. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell "minél zsírosabbnak" lenni, én egy baristától olvastam, hogy a legjobban habosítható az 1,5 százalékos. Amúgy valóban így van, mindig azt használok, és hatalmas tejhab lesz a latte tetején.
2021. dec. 30. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as, a mandulatejből sokkal jobb habot tudok csinálni normális gőzölős géppel, mint a normál tejből. (Rizstejből még nem próbáltam.)

Nem vagyok barista, de étteremben dolgozom.

2021. dec. 30. 16:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van tejhaborsítód, az nagyon jó habot csinál, akár növényi tejből is. Nekem is a 1,5 tej lett a leghabosabb, amióta nem iszom állati eredetű tejet, azóta a mandula barista vagy zab barista
2021. dec. 30. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!