Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A paradicsomlé eláll megfelelő...

A paradicsomlé eláll megfelelően hűtve, hűtőben 5 napig?

Figyelt kérdés

1 literes Szobi, fűszerezett paradicsomleveket vásároltam, naponta 2db-t szeretnék meginni (olvasgattam róla, így döntöttem), viszont a doboz hátuljára rá van írva, hogy felbontás után hűtőben tartva 48 órán belül elfogyasztandó.

Ma ittem belőle 3. napja, azaz hozzávetőlegesen 72 órával a felbontás után, nem éreztem rajta semmi rosszat, de nem szeretek ilyesmivel játszadozni.

2023. jan. 30. 19:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően ezek a savas cuccok nehezen romlanak, de most már a legbiztosabb az, hogy majd meglátod.

Nyilván azonnal érezni, ha pezseg, ilyesmi, de valószínűleg nem lesz baja.

Az biztos, hogy véletlenül se igyál bele! A szádról észrevétlenül is, elkerülhetetlenül kerül némi anyag hámsejtek, nyál, baktériumok) a kupakba, (gondolom műanyag kupakos) és az töredékére csökkenti az eltarthatóságot.

2023. jan. 30. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Semmi baja nem lesz. Ennyire merevnek nem kellene lenni, nem sokan kapnak paradicsomle mérgezést. Ha rossz az íze ne idd meg, de ez kb. 1 hónap után következik be.
2023. jan. 30. 19:32
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Öntsd kétfelé, és az egyik felét fagyaszd le, de öt nap alatt nem igen erjed meg.
2023. jan. 30. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Évekig dolgoztam pultosként, a paradicsomlé, mivel kevesen itták előfordult, hogy sokáig volt kibontva, mire végre elfogyott. Sose romlott meg. 2-3 hetet is kibírt.
2023. jan. 30. 23:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, a beleivásról szóló részt pedig külön. Valahogy sosem gondoltam még bele, hogy visszajuttatok olyan baktériumokat, amik elősegít(het)ik a megromlást.
2023. jan. 31. 09:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
5 napig igen, de azért az is megtud penészedni ha ha jóval tovább tárolod.
2023. jan. 31. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!