Van itt olyan közületek, aki ivott már cibet kávét?
Figyelt kérdés
Akarok venni negyed kilót, (többet nem, mert rohadt drága) és érdekelnének tapasztalatok. Tényleg megéri legalább megkóstolni? Milyen az íze, mivel finomabb másfajta kávéktól?2023. jan. 22. 13:03
2/10 anonim válasza:
Nem izlett. Nagyon savanyú. Nem éri meg az árát.
3/10 anonim válasza:
Egyszer kóstold meg, hogy elmondhasd ittál már ilyet. Többet nem ér.
4/10 anonim válasza:
Kizárt, hogy igyak olyasmit, ami abból készült, amit bármi kiszart.
És mindezt durván 130eFt/kg-ért.
Egyébként ennek a titka az emésztőrendszeren átjutó kávé fermentálódása és logikai alapon a 2-es válasz tökéletesen leírta a végeredményt.
Vegyél pörköletlen szemes kávét és kísérletezz vele! Fermentáld, (sós víz, szelet kenyér) majd pörköld és ugyanazt az eredményt fogod kapni, csak 1000 Ft-ért!
Fermentálással készül a savanyú káposzta, vagy a kovászos uborka, ezek a legegyszerűbb példák.
Számtalan különbözőféle fermentálási, erjesztési eljárás létezik, amikor különböző típusú baktériumok végzik a munkát, a szójaszósz, a sör, a bor, az ecet és a kovász is fermentálással készül.
5/10 A kérdező kommentje:
Hmm, értem. Ha nagyon savanyú, akkor lehet felejtős. Gondolom az elefánté is olyasmi lehet. Nekem még a 100%-os arabica kávé is kicsit savanyú...
2023. jan. 22. 14:25
6/10 anonim válasza:
Sajnos le vagy maradva egy hangyányit Kérdező, mert a "cibetkávé" már régóta mesterségesen van előállítva. Igen, nagyüzemben és igen, fermentálással! A világon nincs annyi cibetmacska, amennyi kávét előállítanak, tehát kár rá a pénz! A legújabb az elefántszaros kávé, aminek állítólag az íze is különlegesebb, mivel az elefánt gyomrában cukornád, banán és más gyümölcsfélék társaságában tölti az időt, így egy gyümölcsös aromával egészül ki. Ez a Black Ivory kávé.
7/10 anonim válasza:
6-os vagyok és azt lehagytam, hogy az elefántosnak is az alapíze savanyú. Minden ilyen kávénak ez a lényege.
8/10 A kérdező kommentje:
Elefántszar. 😍
Akkor tényleg f@szság ilyet venni, jobbnak gondoltam.
2023. jan. 22. 14:36
9/10 anonim válasza:
Jó kávé, de a tízszeres felárat biztosan nem éri meg.
10/10 anonim válasza:
Egyszer ittam, eredeti indonéz cibetkávét. Nem rossz, de nem sokban különbözik a normál kávétól. Bíztam benne, hogy nem lesz keserű, de ez is keserű, csak kicsit kevésbé, mint egy hagyományos kávé. Nem éri meg az árát, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!