Más is használ tejport dobozos tej helyett, ha igen miért?
Azt olvastam, hogy egyes országokban tök normális/átlagos, hogy tejport használnak "normál" vagyis dobozos tej helyett.
Úgy tudom ez is igazi tej.
UHT tejbôl készül, és sûrûbbre keverik be, talán azért van jobb íze.
Melegebb éghajlatokon, pl Spanyolországban pl. nem is lehet UHT tejen kívül mást kapni, mert iszonyú drága lenne abban a melegben hûteni, sok megromlana.
Biztos vagyok benne, hogy ott, és melegebb országokban nagyobb arányban használnak tejport.
Magyarországon nem látom sok értelmét - sokan azt mondják, hogy már a nem UHT, csak pasztôrözött / homogenizált tejbôl is hiányzik sok egészséges nyomelem/vitamin/stb. Ki tudja.
Ha csak igazi nyers tejet lehetne kapni, kb mindenki "laktózérzékeny" lenne.
Trópusi országokban használnak nagy mennyiségben.
Sokáig eláll, könnyebben szállítható akár hajóval.
Szegényebb afrikai országok kapnak segélyként nagy mennyiségben tejport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!