Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Más is használ tejport dobozos...

Más is használ tejport dobozos tej helyett, ha igen miért?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy egyes országokban tök normális/átlagos, hogy tejport használnak "normál" vagyis dobozos tej helyett.

Úgy tudom ez is igazi tej.

2023. jan. 17. 17:15
 1/4 A kérdező kommentje:
A kávékapszulákban is tejpor van, és sokszor finomabb tej íze van mint a boltinak szerintem.
2023. jan. 17. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

UHT tejbôl készül, és sûrûbbre keverik be, talán azért van jobb íze.

Melegebb éghajlatokon, pl Spanyolországban pl. nem is lehet UHT tejen kívül mást kapni, mert iszonyú drága lenne abban a melegben hûteni, sok megromlana.

Biztos vagyok benne, hogy ott, és melegebb országokban nagyobb arányban használnak tejport.

Magyarországon nem látom sok értelmét - sokan azt mondják, hogy már a nem UHT, csak pasztôrözött / homogenizált tejbôl is hiányzik sok egészséges nyomelem/vitamin/stb. Ki tudja.

Ha csak igazi nyers tejet lehetne kapni, kb mindenki "laktózérzékeny" lenne.

2023. jan. 17. 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Trópusi országokban használnak nagy mennyiségben.

Sokáig eláll, könnyebben szállítható akár hajóval.

Szegényebb afrikai országok kapnak segélyként nagy mennyiségben tejport.

2023. jan. 17. 17:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt felejtik el elmondani, hogy a vízben más ásványi anyagok vannak, mint ami a tejben eredetileg volt. Ha labor tisztaságú desztillált vízzel pótoljuk, kb. akkor van legközelebb az eredeti tejhez összetételbeb, de pontosan ugyanolyan sosem lesz. Én inkább maradok a hagyományos tejnél, az csak csírátlanítva van.
2023. jan. 18. 03:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!