Ezt fejtsd ki bővebben, hogy mit értesz ez alatt, mert ismeretlenül mi nem tudhatjuk, hogy úgymond mennyire vagy hülye. Már bocs, hogy így mondom.
Mivel a szénsavas ásványvizet is szokták "savasnak" rövidíteni, így a kérdés nem egyértelmű.
Például az 1-es is valószínűleg a reális savtartalomra válaszolt, amiben a foszforsav mennyisége a döntő. Aminek nyilvánvalóan nincs köze a szénsavhoz, ami viszont a szódában több, mint a kólában.
Szénsavra gondoltam,tehát hogy egy jól elkészített szóda vagy a kóla szénsav tartalma a magasabb e?
Nyilván a foszforsav nem tartozik bele mert az úgy egyértelmü lenne hogy a kóla savasabb, hanem tisztán szénsav tartalomra kérdezek.
Az ásványviz pedig elképesztően gyenge, szénsavas változatában 1-2 pohár után már nagyon gyenge a széndioxid tartalma
"Nyilván a foszforsav nem tartozik bele"
Akkor nyilvánvalóan úgy kellett volna kérdezned! Az sav, az sav! Nem szénsav!
És aki lepontozott, annak egyúttal üzenem is, látod, hogy igazam volt, és a kérdező a ... aki nem tud magyarul?
A szóda szénsav tartalma meghaladja a kóláét.
A savtartalma, nyilvánvalóan nem.
Az elso vagyok. Koszi a lepontozast...
Igen 2-es arra gondoltam. Legalabb te megertettel
Édesített szénsavas "üdítők" CO2 dúsítása 3-4 g/l.
Enyhén dúsított ásványvíz kb. 3 g/l.
Erősen dúsított szénsavas ásványvíz 5 g/l, amíg ki nem nyitod a palackot.
Üzemi szikvíz 5-6 g/l.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!