Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan lehet finom forrócsokit...

Hogyan lehet finom forrócsokit készíteni itthon?

Figyelt kérdés
Milyen csokit vegyek? Milyen fűszert hozzá? Tejet? Tejszínt? Segítsetek légyszi, hogy csináljam!

2022. nov. 28. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Tej és csokipasztilla.
2022. nov. 28. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Ha igazán jót akarsz, akkor magas kakaó tartalmú csokit válassz, és kb 4-5 kocka is mehet egy bögrébe, így jó sűrű lesz.


Kb bármilyen csokiból lehet, szóval ha kapsz valami mikulást, az is jó lesz rá.


Az eredeti receptben víz van, de szerintem tejjel finomabb.

A csokit reszeld le, és vízfürdő felett olvaszd meg. Ha már krémes, de nem égett még le, apránként add hozzá a meleg tejet és kavargasd, amíg feloldódik benne.


Ízesíteni ötletek:

Kávéhoz árult szirupok

A normál csoki helyett pl narancsos, meggyes vagy mentás csoki, sportszelet a rumos ízhez

Felnőtteknek likőrőrök, rum, konyak hozzáadása

Pillecukrot tegyél bele és pár másodpercre mikrózd meg, hogy megolvadjon

Tejszínhabot a tetejére

2022. nov. 28. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a lidl saját márkás csokiját szoktam venni bele ét és tejcsokit. Tejet melegítek bele több ét csokit mint tejcsokit rakok kockánként, folyamatosan kevergetve nehogy leégjen a tej. Pici sót is mert jobban kihozza a csoki ízét. Ízesíteni fahéjjal szoktam vagy vannak azok a tekerős kotányi my coffee spice ízesítők ha van itthon azt szoktam a tetejére szórni. Amúgy maga a forró csoki, rá tejszínhab, mini pillecukor (van a kikben) , és rá ez a tekerős ízesítő. Vagy ha az nincs karácsonyi cukorszórás mert van itthon mindig sütikre
2022. nov. 29. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mik az elvárásaid. Alapvetően a forrócsoki egy erősebb kakaó. Kávézókban kapható változatát sokszor porból csinálják, amiben keményítő is van, ezáltal híg puding sűrűségű lesz. Ehhez képest csalódás érhet, ha táblás csokiból próbálnád előállítani, mert azzal nem lehet hozni se a sűrűséget, se a töménységet, különösen, ha tejcsoki. A csokipasztilla jobb erre a célra, mert azt direkt olvadásra tervezték. Szerintem a gyömbéres, fahéjas vagy chilis ízeket érdemes kipróbálni étcsokis verzióban.
2022. nov. 29. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
74%

Kisfiam kérdezte egy karácsonyi iskolai ünnepség után: apa hogy van az, hogy a te forró csokid a legfinomabb a világon?

- Mert én csokiból főzöm a forró csokit - nem forró csoki porból.

[Tej, és csokoládé kell hozzá. Én ilyet használok: [link] ]

2022. dec. 19. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!