Van olyan teaféle, aminek nincs vízhajtó hatása?
Figyelt kérdés
Imádom a teákat (az "igazi" teát is, illetve a gyógyteákat, gyümölcsteákat is), viszont eddig majdnem mindegyik után azt tapasztaltam hogy pár órán keresztül folyton pisilni kell, ami elég zavaró. :(
Zöld teát pl egyáltalán nem is iszok emiatt (pedig nagyon szeretem), a többit is időzítenem kell, hogy utána legyen 2-3 órám amíg még nem kell mennem sehova, nincs megbeszélés napközben, nem ülök le filmet nézni addig, stb....
Van olyan tea, aminek abszolút NINCS ilyen vízhajtó hatása?
2022. szept. 28. 14:20
1/6 anonim válasza:
A fekete tea.
De amúgy meg minden tea vízhajtó hatású ha sokat iszol belőle! Megiszol 4-5 bögre teát úgy mész nemsokkal utána WC-re mint a huzat!
2/6 anonim válasza:
Bocs félre értelmeztem a kérdést. Melyik teának nincs vízhajtó hatása?
Szerintem mindegyiknek az van.
3/6 anonim válasza:
Én gyümölcs teákat iszom, pl teakanne áfonya, saga erdei gyümölcs és sosem tapasztaltam ilyen hatást (eltekintve attól hogy ha megiszom az irodában delig 1.5 litert akkor nyilván kimegyek min 4szer mosdóba)
4/6 anonim válasza:
Az átlagos gyümölcs teáknál az elfogyasztott folyadék nagyobb mennyisége miatt mégy el gyakrabban a WC-re. Sima csapvízből kevesebbet innál, mint a jó ízű teából. Azok a tealevélből készült teák, amikben koffein (tein) is van azok esetében még az is szerepet játszik, hogy a koffeinnek vizelet hajtó hatása is van. Ott a pangó víz is kimegy belőled.
5/6 anonim válasza:
Olyan teát igyál, ami nem tealevelekből készült.
6/6 anonim válasza:
Azért az kipróbálatnád, h uannyi víz megivása után is ugyan annyiszor kell-e pisilned. Természetes, hha iszol, akkor pisilsz is. Ha nem iszol, akkor meg nem. De ha nem baj, h pisilni jársz, akkor meg járj csak, jót teszel magadnak pl ülőmunka esetén a derekad a gerinced és a veséd is lájkolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!