A tea vízhajtó hatása meddig tart?
Nem a kifejezett "fogyi" meg hasonló vízhajtó teákra gondolok, csak egy szimpla gyümölcs, vagy gyógyteára.
Ugye alapból is van vízhajtó hatása, de ez meddig tart? Megfordítva a kérdést: ha olyan helyre megyek, ahol órákig nem opció a mosdó, mennyivel előre ne igyak teát?
(Betegen fekszem itthon, tehát most jószerivel csak azt iszom :D)
Nem minden tea kifejezetten vízhajtó hatású. A zöldtea pl az. A sima teáktól viszont valóban azért járhatsz többet pisilni, mivel ugyan úgy szomjas vagy tőle, ezért többet iszol és nem úgy tudja feldolgozni a szervezet, szinte átfolyik rajtad, de nincs rendesen feldolgozva.
Ilyen gyümölcsös teákat ihatsz, de figyelj a mennyiségre. De ha valamerre órákig nem jutsz wc hez és pici a hólyagod is, inkább előtte 2-3 órával csak rendes vizet igyál.
Jó, akkor az értelmetlen vitát megkerülendő módosítva a kérdést: mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a bevitt nagy mennyisègű folyadék, esetemben tea? :) Nyilván időbe telik, nem az van, hogy iszik az ember és rohan pisilni.
Lehet erre általánosságot ráhúzni, vagy pont annyira egyéni, mint az emésztés?
Én anno nagy teás voltam. Kávé helyett zöldteát ittam (ha pl késő estig dolgoztam vagy reggel kómásan mentem dolgozni).
Emellett nekem nagyon sok gondom volt a stresszel és stresszkockát használtam meg Stresszoldó teát (ez volt a neve) ittam meg citromfű teát.
Én pl, ha tízkor végeztem munkahelyen, akkor nyolckor - fél kilenckor ittam utoljára teát. Fél 10-kor és tízkor elmentem a mosdóba és hazáig (kb 1,5 óra) semmi bajom nem volt.
7!
Mert minden ember többet fogyaszt abból, aminek íze van.
Kérdező, egyéni, hogy mennyi ideig tudsz vizeletet visszatartani. Nekem simán megy fel napig is, pedig igen sok folyadékot iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!