Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Egy 2,5 literes pepsi vagy...

Egy 2,5 literes pepsi vagy coca cola-ba van több koffein vagy 2 darab red bull energiaitalba?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, hogy hogy járok jobban, ha fáradt, álmos vagyok. Úgy, hogy megiszok 2,5 l colát, vagy 2 db red bullt, ami 250 ml, a kettő 500 ml.

Tapasztaltam, hogy hiába ittam meg 2 red bullt, ugyanúgy elaludtam mint a bunda, viszont volt, hogy egy flakon kólától (cola-tól), meg majdnem egész éjjszaka nem tudtam aludni.

2022. máj. 16. 16:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2,5 liter colában kb. 200mg koffein van, 500ml redbullban meg 150.
2022. máj. 16. 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Koffein tartalom tekintetében 500ml energiaital 1.5l kólának felel meg. Tehát a 2.5l-es flakonban jóval több koffein van.

És akkor még ott van a cukor ami szintén pörget, az is persze jóval több a kólában. A két ital cukortartalma nagyjából megegyezik, tehát az ötször annyi kólában ötször annyi cukor lesz.

Mondanom sem kell hogy ez brutál egészségtelen így. Annyira egészségtelen ennyi kóla, ha ez egyszeri alkalom, akkor inkább igyál meg 1-2 energiaitalt vagy cukor nélküli kávét. De ezzel csak becsapod a szervezetedet, hosszú távon ez gáz lesz.

2022. máj. 16. 16:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Egészségtelen, de 2 havonta belefér, ha 3 órát aludtam éjjel és ma is hajnal 1-ig fent kell lennem.
2022. máj. 16. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!