Kotyogós helyett milyen módszerrel szoktátok elkészíteni a kávét?
Figyelt kérdés
Egyre keserűbbnek érzem a kotyogós kávé ízét, akárhogy főzöm meg, akármilyen kávéból (még gépet is cseréltem): Van valamilyen más elkészítési mód, amivel nem lenne ilyen keserű?2021. nov. 27. 08:29
11/15 anonim válasza:
Javaslom az üveg felmelegítését a forró előtt meleg vízzel, különben nem lesz majd hosszú életű.
12/15 anonim válasza:
Én áztatott kávét (cold brew) szoktam csinálni, de hatalmas adagot és a hűtőben tartom egész héten.
Macerás és pancsolós de egyszer ki lehet bírni.
13/15 anonim válasza:
Áttértem a kapszulásra, kellemesen jobb.
14/15 Phoney válasza:
Azt próbáltad már, hogy kis lángon főzöd és nem engeded le a végét? (Nyitott tetővel nézed, hol tart, aztán leveszed és kiöntöd, mielőtt még kotyogni kezdene.)
Ilyenkor sokkal kevésbé keserű, lágyabb íze lesz.
Egyébként én régen sokféleképpen főztem kávét (törökösen zaccal, papírszűrön, aeropresszel, cold brew, Szarvasi gépen), de végül csak a kotyogós lett az, amit nem tudok megunni. (Meg persze a valódi presszógép, de annyit nem ér nekem.)
15/15 anonim válasza:
Egy nagyon kicsi só (kb1/10 mokkáskanálal a csészébe) valamennyire elveszi a keserűségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!