Az instant kávét hogy jó elkészíteni?
A 3in1 instant kávéjban van tej. Vagyis utánzat. Azért 3in1, mert kávé, cukor és tej.
De ha zavar a víz és a tej keveredése, akkor a normál kávé is "fura".
Bogre, bele az instant, víz. Ha valaki tejesebben szereti, az tesz hozzá tejet. Vagy kávétejszínt....
Én nem szoktam pluszban tenni bele.
Mindenki máshogy szereti
Mire gondolsz, mint instant kávé? A sima, ízesítetlen kavepor? Azt forralt, kicsit lehűtött vízzel kell felönteni. Az ízesített kávékat szinten, bár ott van, aki tejet használ helyette.
Azt azért megsúgom, hogy a pasztőrözött tej is tej vízzel felöntve, hiszen a vízzel szabályozzák a tej zsírtartalmát.
5!
A kávé kB 85fokon ideális hőmérsékletű. Hacsak nincs olyan vizforralod, ami eddig melegít, a legegyszerubben úgy ered ezt el, ha felforralod a vizet, aztán vársz pár percet, amíg vissza hűl.
#2-es, a 3in1 és az instant kávé nem ugyanaz! A 3in1 hosszúkás tasakokban barnás-fehéres por. Az instant kávé üveges granulátum, és erősebb, mint a 3in1.
Amúgy én teszek a csészébe (nagy cappucino-s csésze) 3-4 mokkáskanál instant kávét és ugyanennyi cukrot. Fortyog a vízforraló, közben többször megfogom az oldalát, és amikor már nagyon meleg, majdnem forró, de még éppen iható hőmérsékletű, akkor öntöm fel vele a csésze tartalmát háromnegyedig. Jól elkeverem, hogy teljesen feloldódjon, és utána öntöm fel a csésze maradék negyed részében tejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!