Cola-függőség okozhat ilyet? (lent)
Zero cola-t szoktam inni ebédhez és vacsihoz. Gyakran olcsóbb, sajátmárkásat. Kalóriamentes, így nem cukros vagy ilyesmi.
Viszont azt veszem észre magamon, hogy ha kimarad egy nap, akkor stresszesebb vagyok, fel-alá járkálok. Nehezebb koncentrálni és olyan mintha nem tudnám hogy mit kéne tennem.
Ez már függőség, vagy csak megszokás?
Ilyenkor a kávé sem segít jobban fókuszálni, max egy energiaital.
Csak megszokás, a kávé vagy energia ital sokkal több koffeint tartalmaz.
A problémád független ettől!
#2 literre vetítve ez igaz. De kólából nagyságrendekkel többet megiszik az átlag fogyasztó.
Ettől függetlenül, igen, a kérdésben leírtak eléggé ráillenek a koffein függőség jeleire. Érdemes vagy fokozatosan csökkenteni, vagy egy olyan alkalommal, mikor pl szabadságon vagy és kevésbé van szükséged az éberségre, koncentrációra drasztikusan visszavágni.
Van amikor azért lemegy 2 liter is.
De azt vettem észre, hogy az éberséget már 3 dl is nagyon megdobja, ha pl kiránduláskor csak egy kisüveggel viszek magammal.
Szóval elég vegyes a hozzáállásom a kólákhoz. És persze tudom, hogy ez nem nyerő.
Attól függ, nálam már a 3 decis doboz is függőség kategória.
Én nagyon érzékenyen reagálok minden serkentőszerre koffein, étcsoki, de még a fahéj is.
Szerintem ez függőség, én már rengetegszer leszoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!