Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A gyümölcsös teák is egészsége...

A gyümölcsös teák is egészségesek?

Figyelt kérdés
Sajnos a célszemély, akinek készíteném, nem issza meg a normális teákat, csak ha agyoncukrozom. Így pedig csak a gyümölcsösök maradtak, amik elég édesek cukor/édesítő/méz nélkül. De egészségesek ezek egyáltalán?

2021. szept. 3. 07:27
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Mért lenne a tea egészséges? És a gyümölcsös se elég édes magától, ha valaki édesen szereti. És mért akarod te a "célszemélyt" megfosztani a cukortól? Nem lehetne, hogy azt igyon, amit szeret?
2021. szept. 3. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Alapvetően egyetértek egyessel, soha nem értettem a teafétist. A gyógynövény főzeteknek lehetnek jótékony hatásai, de ettől eltekintve a tea egyfajta folyadékpótlás és kész. Amúgy napi egy pohár cukros teától senkinek nem lesz baja, ha belefér a napi tápanyag keretébe. Akkor egészségtelen ha az egész napi kétliter folyadékot cukros teából fedezi, mert az tuti sok.

Amúgy az egészséges folyadék a tiszta, ízetlen víz.

2021. szept. 3. 08:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Mert a célszemély cukorbeteg.
2021. szept. 3. 08:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor nem egészségesség kérdése, hanem egyszerűen nem fér bele. Igya édesítővel, vagy igyon vizet.

Az illetőt is megértem, én sem bírom meginni az üres teát, de emiatt csak ritkán iszom.

2021. szept. 3. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Minek cukrozod agyon (pontosabban egyáltalán) egy cukorbetegnek? A "célszemély" nem ismeri az édesítőszert?
2021. szept. 3. 08:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Oké, tisztázzuk: rendes válaszokat vártam volna, nem kötekedést.

5-ös: ő, maga nem cukrozhassa?

2021. szept. 3. 09:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem te írtad, hogy agyoncukrozoM? Kicsodád neked egyébként? Reggelire bármilyen tea (ha azt szereti) édesítőszerrel, egyébként meg víz. Mért kéne teát inni?
2021. szept. 3. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
33%

A cukor egészségtelen, gyakorlatilag méreg. Én is édes szájú voltam, de elszoktattam magamat tőle, vagyis önnevelés kérdése, ennyire legyen már felnőtt ember az illető.

Ha nagyon kívánja, akkor nyírfacukor, esetleg glicin (jobb de drágább) amivel lehet édesíteni.

Amúgy én még aromás teákat sem veszek, az is a fene tudja, miből van és mennyit árt. Van sok finom "gyógytea" is, ráadásul olcsóbb. Pl. bodza.

2021. szept. 3. 10:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!