A gyümölcsös teák is egészségesek?
Alapvetően egyetértek egyessel, soha nem értettem a teafétist. A gyógynövény főzeteknek lehetnek jótékony hatásai, de ettől eltekintve a tea egyfajta folyadékpótlás és kész. Amúgy napi egy pohár cukros teától senkinek nem lesz baja, ha belefér a napi tápanyag keretébe. Akkor egészségtelen ha az egész napi kétliter folyadékot cukros teából fedezi, mert az tuti sok.
Amúgy az egészséges folyadék a tiszta, ízetlen víz.
Ez akkor nem egészségesség kérdése, hanem egyszerűen nem fér bele. Igya édesítővel, vagy igyon vizet.
Az illetőt is megértem, én sem bírom meginni az üres teát, de emiatt csak ritkán iszom.
Oké, tisztázzuk: rendes válaszokat vártam volna, nem kötekedést.
5-ös: ő, maga nem cukrozhassa?
A cukor egészségtelen, gyakorlatilag méreg. Én is édes szájú voltam, de elszoktattam magamat tőle, vagyis önnevelés kérdése, ennyire legyen már felnőtt ember az illető.
Ha nagyon kívánja, akkor nyírfacukor, esetleg glicin (jobb de drágább) amivel lehet édesíteni.
Amúgy én még aromás teákat sem veszek, az is a fene tudja, miből van és mennyit árt. Van sok finom "gyógytea" is, ráadásul olcsóbb. Pl. bodza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!