Van itt, aki nem tejjel, hanem vízzel issza a kakaót? Hallottam ilyenről, kipróbáltam, undorító.
Nagyon ritkán szoktam autentikus forró csokoládét inni, de ahhoz megfelelő alapanyag szükségeltetik. Az ilyen-olyan, multikban kapható instant porokból ez lehetetlen.
Kis kakaótörténelem:
"Az aztékok a pörkölt vagy pirított kakaóbabból lisztté őrölt kukorica, vanília, cayenne-bors, némi só és víz hozzáadásával készítették fűszeres, de a mai ízlés számára igen különös ünnepi italukat, a csokoládét. (...) Igaz, hogy a századokig luxuscikknek számító folyékony csokoládé akkor lett igazán élvezetes, amikor nádcukor hozzáadásával édesíteni kezdték – szélesebb körben azonban csak a répacukor ipari gyártását követően, a 19. század elejétől kezdett elterjedni a világ számos országában. Európában a 17. században már tejjel készítették. Kivéve Casanovát, ő kizárólag eredeti recept szerint, tej nélkül itta."
Szerinted undorító. egyébként nem, nem mindenki instantat iszik, én például rendesen őrölt kakaóporból készítem a chillis-fahéjas-vanílis kakót, és még cukrot sem tezsek bele. Szerintem nem undorító.
A fehérjepor nekem tejjel is az, utálom az édesítőszer ízét, és nekem nagyon kiérződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!