Létező dolog a szénsav tolerancia kialakulása?
Tehát ha sokszor iszik az ember kólát/üditőt egy idő után már alig érzi a szénsavat és hiába ugyanolyan savas hiányzik a hatása.
Azt vettem észre hogy kénytelen vagyok korlátozni magam,különben már hiába ugyanaz az üditő mégis savmentesnek tünik pedig csak hozzászoktam és unalmassá válik.
Nekem gyengévé válik ha többet iszom naponta mint 3dl.
Volt hogy 2 héten át napi 2liter, utána már gyengének éreztem
Én az ellenkezőjét tapasztaltam: régen simán ittam a szénsavas üdítőket, de aztán abbahagytam. Mostanában ha néha-néha veszek, akkor alig bírom meginni a szénsav miatt, iszonyatosan soknak érzem.
De nem tudom, hogy én lettem érzékenyebb vagy tényleg többet raknak bele.
Attól függ, hogy ezt két deciliteresekből iszod, vagy egy két literes flakonból. Ha két liter kétdecinként iszol, mindig elég szénsavas lesz, mert egyből megiszod. Csak a pénztárcád jobban soványodik.
Ha ellenben egy kétliteres nagyflaskát megbontasz reggel, azt még elég szénsavasnak érzed. Aztán visszatekered a kupakot, és a újra megnő a belső légtérben a széndioxid nyomás. Aztán mikor egy óra múlva iszol belőle, akkor ebből szökik a szisszenéssel. És rázkódik a kitöltéssel, ami szintén a széndioxid üdítőből való távozását segíti. Mire megéri az estét a palack, a 2 literből csak 2 deci maradva - no az a valóságban is csak egy gyenge lötty. Bontsd ki a következő behűtött flakont frissen, és abba belekortyolva mond, hogy a nap folyamán szénsav toleranciás lett. Nyugi nem fogod. Másrészt ha nem rendesen teered vissza a kupakot, akkor egész álló nap szökik belőle a széndioxid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!