Gyerek pezsgő vásárlásánál kell személyi igazolván?
?????
A gyerekpezsgő alkoholmentes. ERgo nem vonatkozik rá a 18 éves korhatár.
Gyerekpezsgő az üdítő.
Nagyobn élelmiszerboltba bemész és olyan, mintha 1 sió levet vennél.
A gyerekpezsgővel az a baj, hogy noha alkoholmentes, de szépen rászoktatja már gyerekkorában, hogy keresse a polcokon a pezsgőt.
Én soha nem vettem a gyereknek, szilveszterkor sem.
6-os!
A kasszánál a kategória dönti el. Nem adhatja ki, mert a számítógép jelzi. Őt meg bármikor ellenőrizhetik. A óra, perc is rajta a blokkon, tehát akár az állását is veszítheti, ha netán rajtzakpják. Nem a pénztároson múlik, Ő a kötelességét teljesíti. A korhatáros alkohol vagy alkoholszármazékok vásárlási korlátozásával egyetértek.
1990-ben voltam Svédországban. Ott az élelmiszer üzletekben csak alkoholszegény sört kaptál, semmiféle más alkoholos italt.
Viszont olyan üzletekben vásárolhattál, mint nálunk a gyógyszertár. Minden italféleség az üveges szekrény polcain, ott láthattad, hogy mi közül választhatsz.
Sorszámot húztál és szépen kivártad a sorodat. Limitált volt, hogy 1 karton sört, hogy hány üveg konyakot, bort, vagy pezsgőt vehetsz.
Tervben volt, hogy bevezetik a személyre szóló évi limitet is, és mindenki kap kártyát, amin levásárolhatja. Ha idő előtt elfogyott a pontja, akkor úgy járt.
Erről azért mondtak le, mert a fent leírtak miatt szépen beindult az alkohol turizmus. Péntekenként hajók indultak Finnországba, két napon keresztül seggre itták magukat, vasárnap vissza, hétfőn munka.
Nem tudom, hogy most hol tartanak alkohol ügyben.
A 80-as években Amerikában, némely országokban teljes alkoholtilalom volt. A haver kint dolgozott, kutató orvosként. Megtanult kuktában sört főzni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!