Lefőzött kávé megromolhatott, ha nem volt hűtőben?
Attól függ, hogy hány fokon tároltad, vagy érte e a nap.
Én mindig előző este főzöm le a kávét és reggel isszuk meg és soha semmi baja. Igaz, nálunk 23-24 fok van napközben a lakásban, éjjel meg kevesebb.
A kávé ha romlik, akkor savanyodik.
Ha nem volt savanyú, akkor csak azt érezted, hogy nem frissen van főzve.
Mi legalább húsz éve isszuk másnap is a kávét anélkül, hogy hűtőbe raknánk.
#6-nak Van, hogy nem lustaság kérdése a dolog, hanem egyszerűen ekkora adagot főz a kávéfőző, és ennyi idő alatt fogy el.
A tiszta kávé elég rossz táptalaj, úgyhogy nehezen romlik. (Az íze tényleg nem marad friss, főleg az oxidáció hatására.) Sokan rendszeresen megisznak olyan kávét, ami akár 24 óránál is régebbi, semmi bajt nem okoz.
És persze itt is érvényes az ökölszabály, hogy akinek normálisan működik az ízlelése, az érezni fogja, ha valami romlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!