Kézi vagy elektromos kávéőrlő?
Melyiket ajánljátok?
Mik az előnyök és hátrányok, azt leszámítva persze, hogy az egyikhez áram kell, de helyetted csinálja, a másik pedig nem.
Köszi!
Nálam a kézi, fadobozos, dédanyánktól örökölt a nyerő. Ha jársz bolhapiacon esetleg a jófogáson is van, érdemes egy kézit beszerezni. Sok fajtánál állítható az őrlemény mérete ami intenzívebb, frissebb élményt biztosít és könnyebben élezhető a kés, általában egy rugó és egy csavar tartja az egészet, kétévente kiszeded kb 5-10 perces folyamat az élezése, esetleg cseréje, és a végtelenségig használható gyakorlatilag fillérekért.
Elektromos kb addig használható míg le nem jár a garancia vagy a még 90-es években gyártottak a nyerők, a többi minőséginek álcázott felesleges és indokolatlanul drága
Az új elektromosokat nem ismerem, van nekem ilyen is, olyan is.
A kézi van vagy 100 éves, nem szenvedek a kézzel darálással.
A gépi is van vagy 40 éves, egy elnyűhetetlen ruszki, abban darálok még mákot is cukorral, de a kávét is.
Pillanatok alatt megvan és olyanra őrölöm, amilyenre akarom.
Nem lehet rajta állítgatni semmit, egyszerű érzékszervi vizsgálattal - azaz megnézem - állapítom meg, hogy kell e még darálni vagy sem.
Szóval, nekem csak a gépi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!