Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Cukormentes bodzaszörp recept,...

Cukormentes bodzaszörp recept, ami bevált?

Figyelt kérdés

Ismerem a keresőmotorokat, viszont több helyről hallottam, hogy nem igazán találtak jó receptet, viszont egy kis módosítással igen is jól sikerülhet a végeredmény.

A kérdést azért írtam ki, mert kíváncsi vagyok olyan receptre, ami esetleg már bevált valakinek.


2020. ápr. 24. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Cukorbeteg vagyok és rendszeresen készítek bodzaszörpöt.

Én több változtatást is végrehajtottam és nekem ezek beváltak.

Az egyik, hogy nem rothasztom napokig a bodzát a vízben, hanem dupla-tripla mennyiségű tányért teszek a lébe (+ citromlé és RESZELT citromhéj) majd 6-7 óra múlva leszűröm.

A virágpora ennyi idő alatt bőven belekerül az illatanyagokkal együtt a lébe.

Amikor le van szűrve, akkor teszem bele a "műcukromat"

Mivel semmilyen tartósítószert nem használok, amikor kipalackoztam (a palackot nem teszem tele, -1dl.) utána lefagyasztom.

Részemről ennyi.

2020. máj. 14. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A palack amire a -1dl vonatkozik, az hány literes?

2020. máj. 15. 11:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én általában literesekbe teszem, de ez teljesen rád van bízva.

A lényeg, hogy fagyáskor nő a térfogat és ne nyomja szét a valamilyen tartályt.

2020. máj. 15. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm! Ne haragudj, de maradt bennem kettő kérdés ezzel kapcsolatban, ami segítség lenne az elkészítésben.

Az egyik, hogy én édesítőszerként eritritol-t (ezerédes) szeretnék használni. Véleményed szerint X liter vízbe mennyit érdemes tenni belőle? A másik kérdés az lenne, hogy te fel szoktad-e forralni, majd miután kihűlt ízesíted-e be?

2020. máj. 17. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, ezek fontosak és kihagytam

Igen forralt és langyosra hűlt vízbe teszem a bodzatányérokat, amibe ha belegondolok gyakorlatilag értelmetlen, mivel a bodzát nem mosom meg (nem is szabad, mert lemosod a legértékesebb részét a virágport) és fagyasztom végül, tehát a forralás felesleges, de én már így szoktam meg.

Amikor már kiázott a bodza, akkor nem forralom fel, mert szerintem változik az íze.

A másik:

Én is eritritollal édesítem, de erre nem tudok neked mennyiséget írni, mert csak úgy érzésre teszek bele, miközben kóstolgatom.

Lényegesen édesebbre készítem mint mondjuk egy teát, mert ez elvégre szörp, amit még hígítok. Ha fogyasztáskor, hígítva nem érzem elég édesnek, akkor teszek még bele egy kis édesítőt és ennyi!

Azért nem Szentírás az édesítő mennyisége, mert néha megfelelően édesnek érzem, máskor meg nem és akkor utánaízesítem.

2020. máj. 17. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2020. máj. 18. 16:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!