Mitől olyan halálos az energiaital?
Az egyik legnépszerűbb energiaital összetevői:
Ivóvíz, Cukor, Étkezési sav (citromsav), Szén-dioxid (min. 0,3%), Savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), Koffein (0,03%), Aroma, Színezék (ammóniás karamell), Vitaminok [B3-vitamin (niacin ), B5-vitamin (pantoténsav), B6-vitamin (piridoxin), B2-vitamin (riboflavin), B12-vitamin (kobalamin)], Glükuronolakton, Inozitol
Ha mértéktelenül isszák.
Mondjuk ugyanezt kb mindenről el lehet mondani, csak mondjuk a koffeinből viszonylag könnyű elérni egy olyan dózist amit a szervezeted már nem tolerál.
Ez így butaság, hogy halálos. A benne lévő cukor senkinek se jó, illetve a magas koffeintartalma aritmiához vezethet, ami pedig szívrohamot okozhat.
Ahhoz, hogy valaki energiaital miatt kapjon szívrohamot mértéktelenül kell fogyasztania energiaitalt hosszú ideig.
Ettől függetlenül már egy doboz sem egészséges, és én nem innám senki helyében, főleg, hogy szerintem még az íze is undorító :D
Lényegtelen, hogy van károsabb, ettől még ugyanúgy igaz hogy káros.
Mintha a bíróságon azzal védekeznél hogy mit akarnak már elítélni lopás miatt, amikor vannak sokkal súlyosabb bűncselekmények is...
Vannak, viszont az energiaital azon túl ennyire szar, hogy amúgy luxuscikknek minősül, drága és totál felesleges. Számomra érthetetlen, hogy az ember miért pazarol rá pénzt.
Mert mondjuk jó, a Mcdonald's is szar, de akinek kevés a pénze, az 500 Ft-ból viszonylag jól lakik, illetve sok más esetben is igaz, hogy az egészségtelen(ül elkészített) ételek anyagilag elérhetőbbek a szegényebb rétegek számára, mint az egészségesek. De az energiaitalnak tényleg semmi értelme.
Én csak azt nem értem, hogy neked mi előnyöd származik abból, hogy anonimként akarod megvédeni az energiaitalt, mintha a virtuális felsz-pástól Barabásék majd kifizetnék a gyógyszereidet, amit a termékeik miatt kell majd felírni neked :D
Szerintem itt a lényeg a mértéktelen és hosszantartó fogyasztáson van.
Én kávézom, max. kettőt iszok egy nap; de pl. szabadnapjaimon mikor itthon vagyok, nem szoktam.
Hülyeség az egész.
Egy kávé kéz cukorral pontosan annyira egészségtelen mint egy energiaital.
Én napi két energiaitalt iszom és 2-3 kávét (azt cukor nélkül) és semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!