Mi a különbség aközött hogy megalszik a tej, vagy megsavanyodik és keseredik?
Nagy tévedés: a házi tej is meg tud keseredni.
Ha felforralom és 2 hétig a hűtőben van.
Persze ettől még sokkal jobb a házi tej szerintem is.
A #3as írta a jó választ.
Akik szerint a dobozos tej nem alszik meg, azok szerint az üzemben hogyan csinálnak sajtot,kefirt,joghurtot?
A pasztörizált tej nem alszik meg, csak ha "beoltod". Mondjuk yoghurtot keversz hozzá.
A felfőzött falusi tej sem. Mert elpusztítod benne a baktériumokat.
A felfőzetlen, nem pasztörizált tejből lesz aludt tej.
Gyerekkoromban a nejlonzacskós tej is pasztőrözött volt, de mégis megaludt, és nagyon finom aludttej lett belőle.
De azok a tejek nem álltak el egy hétig a hűtőben, mint a ma gyártott, sima "friss tej".
A különbség szerintem az, hogy a mai tejekből jobban kiölik a bennük lévő baktériumokat. Emiatt jobban elállnak, de pont ezek a baktériumok hiányoznak a normális aludttej létrejöttéhez.
Igen, igazad van, de valószínűleg a pasztörizálásnak is vannak különböző fokozatai. Gondolom, attól függ, milyen hőmérsékleten csinálják. Nem vagyok egy szakértő.
De van az uht tej, ami eláll néhány hónapot, és van a nem ultrapasztőrizált, ami eláll egy hetet. Aztán van, amit a nagybátyám küld be, frissen fejve, amiről leszedjük a tejszínt másnap, aztán felfőzzük, a férjem úgy szereti ...brrr... a szagát sem bírom elviselni a frissen felfőzött tejnek... de amit nem főzünk fel, abból igazi aludt tej lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!