A víznek van vérhígitó hatása?
Abszolút, végülis ha belegondolsz, az egész szervezetnek több mint 2/3-a víz, ugyan mi más tudná hígítani a vért, mint a víz? (vagy a házipálesz! :)
Én például tudatosan iszom (vizet) mert hülye az agyam, és nem igazán érzem a szomjúságot, csak ha már késő. Ezért régebben kb a kiszáradás szélén voltam, csak úgy a sima hétköznapokban, alapjáraton.
És mikor vért vagy vizeletet vettek tőlem, abból derült ki, hát kb alig tudtak tőlem vért venni, olyan sűrű volt a vérem.
Úgyhogy rá kellett szoknom arra, hogy tudatosan, amikor csak eszembe jut, mondjuk óránként, megigyak egy bögre vizet.
Csak a (Tisza)víznek van vérhigitó hatása..
...értem ezalatt az üdítők és gyümölcslevek dusitó hatással rendkeznek, tehát ellenkező hatást váltanak ki.
Az alkohol meg vízhajtó hatású....ezért tud másnapos lenni a delikvens...mert a túlzásba vitt alkohol fogyasztás, kiszáradást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!