Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Heti 2-3 doboz hell-től mi...

Heti 2-3 doboz hell-től mi bajom lesz?

Figyelt kérdés

Ha megyek valahova akkor szoktam venni, álltalában a sok buszozás után el álmosodok és egy kicsit felébreszt ezért is veszem, mennyire káros ez a heti kb 2-3 energiaital?

16/L

2019. aug. 2. 20:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

A presszó kávénak magasabb a koffein tartalma. Az energiaitalok közül talán a hellnek a legmagasabb, 38 mg/100ml (eddig évekig 32 volt). Lehet kapni a boltokban milli jegeskávét, annak pedig 40 mg/100ml a koffeintartalma úgy, hogy csak 0,7%-a kávé.

szóval nem káros az energiaital, csak annyira, mint más üdítő, de naponta csak 1-et igyál

2019. aug. 2. 22:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

#10 Igen, én is ezt gondolom. Ez a szint még éppen az ami nem káros, de nagyon könnyen lesz ebből több. Ezért is gondolom hogy érdemes lenne visszavenni ebből, és tényleg csak akkor inni energiaitalt ha szükség van rá.

#11 Javíts ki ha tévedek, de én úgy tudom hogy a normál Hellben továbbra is 32mg van, és van 3-4 olyan fajta amire rá is van írva hogy plusz 20% koffein, és azokban van azt hiszem 38 vagy 40mg.

2019. aug. 3. 00:33
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Maris rosszabb lett a helyesirasod a heti 3-tol. Ez tragedia!
2019. aug. 3. 05:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
#12 én a napokban vettem hellt és azon nem volt rajta, hogy +20% koffein és így volt benne 38mg/100ml, egyébként én is meglepődtem, mert eddig tényleg így volt, ahogy mondod
2019. aug. 3. 09:13
 15/20 Sunshinedoll ***** válasza:
66%

Felpuffaszt, sok benne a cukor, cserébe nulla tápanyag és vitamin tartalma, és alapvetően nem egészséges, ráadásul hozzászoktatod a szervezeted. A kávé vagy a tea egészségesebb, ha kis frissítésre van szükséged, inkább azokat válaszd.

Az energiaitalnak az égvilágon semmi értelme nincs. Még az íze is undorító, de ez már szubjektív vélemény.

Nyilván a "mennyiség" sokat számít, és heti kettőtől nem lesz komolyabb bajod feltehetően, de őszintén szólva, mivel tényleg semmi értelme, így szerintem ebből kettő is sok.

2019. aug. 3. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
69%

Ivóvíz, Cukor, Étkezési sav (citromsav), Szén-dioxid (min. 0,3%), Savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), Koffein (0,03%), Aroma, Színezék (ammóniás karamell), Vitaminok [B3-vitamin (niacin ), B5-vitamin (pantoténsav), B6-vitamin (piridoxin), B2-vitamin (riboflavin), B12-vitamin (kobalamin)], Glükuronolakton, Inozitol

Ebbe mégis mi az egészségtelen? Az 5 féle vitamin? Jah hogy azt csak ráírják mi, nincs benne, mert az ostoba fogyasztó úgy sem hiszi el. A citromsav, ami kb minden élelmiszerben van, ha nem citrom, akkor ecetsav, mivel ezzel lehet beállítani az élelmiszer ph,-ját, hogy élelmiszerbiztonságilag okés legyen, ne tudjanak a mikróbák elszaporodni benne és ne kelljen bele tartósítószer, azaz anyira fancy megnevezéssel E-mentes legyen? Mi a termékeinkkel olyen szlogennel áruljuk, mennyi ostoba ember vásárolja csak ezért...

Aki szerint ennyi cukor egészségtelen, az egy tudatlan barom.

És hogy téged puffaszt azt egyéni szoc probélam, nem mindenki refluxos vagy bélbajod.

Egyszer élném meg, hogy az ostoba fogyasztó nem terjeszti a baromságait

2019. aug. 3. 10:57
 17/20 Sunshinedoll ***** válasza:
69%
#16 lmao jólvan, akkor igyad, vedd figyelmen kívül a számtalan energiaitalokról szóló tudományos szakirodalmat, nyeljed te is nyolcasával a HEll-t, és közben isten ments, hogy a g-ci nagy bunkó apátiádat és cinizmusodat valami modorosabb közegben csiszolgasd.
2019. aug. 3. 13:24
 18/20 Sunshinedoll ***** válasza:
32%

Az energiaitalok tápanyagértéke NULLA, cserébe van benne egy halom cukor meg ízesítő, amire egy 16 éves gyereknek a fejlődése közepén kvára nincs szüksége. Totálisan fölösleges luxuscikk, amire a pénzt költeni is fölösleges, mert még élvezetet sem nyújt.

Nem tudom, mit gondolsz, vagy mi a célod azzal, hogy ha itt a számtalan nyilvánvaló tudományos irodalmakat figyelmen kívül hagyva megvéded a nagy energiaital multikat,jelen esetben a HELL-t. Azt hiszed, hogy majd ezért cserébe Barabásék meg Mészáros az öledbe ereszkednek és kedvesen megnyalogatnak, hogy csiklandozzon?

2019. aug. 3. 13:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az élelmiszeriparban solgozom elég magas szinten, így én értek hozzá és nem vagyok olyan ostoba, mint te, akkor ugyanazt tudja csak mondogatni a hù de nagy szakmai cikkei linkelgetése mellett (jah bocs, egyet sem linkeltél, gondolom velem ellentétben neked egyik szakmai laphoz sincs hozzáférésed, az absztractot meg nem érted, mert angol).

Felesleges leírnod, hogy mennyire káros, mikor nem tudod bizonyítani, csak böfögsz itt baromságokat jobbra-balra.

Jah és kimondta, hogy egy nap iszik meg ennyit bárki is? Az értő olvasás sem megy látom.

Ostoba vagy, csak a felesleges hisztikeltéshez értesz, de bánatodra akadnak, akik jobban értenek a témahoz, mint te lúzer

2019. aug. 3. 14:46
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idős koromban ittam a Red Bullt whisky-vel,meg ahogy puffant.Aztán egyszer rosszul lettem egy sima energiaitaltól,azóta nem bírom a koffeint,Coca Colából is max. ha 1 decit merek inni,teából csak koffeinmenteset iszok.Vond le a tanulságot.
2019. aug. 3. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!