Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csak szerintem sikeresebbek...

Csak szerintem sikeresebbek azok az emberek akik ritkán, vagy szinte sosem isznak alkoholt?

Figyelt kérdés
Néhány életrajzi, illetve kommunikációs könyvet elolvastam mostanában. És azt vettem észre, hogy ezek közül sokan nem, vagy csak ritkán isznak alkoholt. Illetve ismerősi körben is van olyan ember aki jó társasági ember, minden összeröffenésen ott van, de nem iszik alkoholt. És valahogy közös ismérvük ezeknek az embereknek a barátságosság, jó beszélőpartnerség és szakmai sikerek. Tök mindegy, hogy hegesztő, vagy valamilyen vezető pozíciót betöltő, a szakmájában sikeres.
2019. máj. 19. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Definiáld a "sikeres" jelentését, és gondolkodj el Winston Churchill, Joszif Visszarionovics Sztálin életén, majd hasonlítsd össze Adolf Hitlerével.
2019. máj. 19. 10:23
 2/7 anonim válasza:
46%

Teljes mértékben antialkoholista vagyok, de az életem egy csőd. Engem senki nem indított el az életben, nincsen segítségem sem. Ezeken múlik minden. De amúgy értem, honnan közelíted meg. Ha lennének anyagi és lelki támogatóim és kiegyensúlyozott családi környezetem, akkor az absztinenciámnak köszönhetően sikerülne mindennemű előnyös helyzetemet megtartani, nem züllenék el.

23/F

2019. máj. 19. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Abszolút semmi köze a kettőnek egymáshoz.
2019. máj. 19. 11:52
 4/7 anonim ***** válasza:
45%

Én pont a totális ellenkezőjét tapasztalom az ismerősi, baráti körömben (huszonévesek, korai harmincévesek).

Sok ismerősöm, aki nem iszik alkoholt (egyébként sok esetben nem is kávézik), nem is jár bulizni, se beülős helyekre késő estig.

Szinte csak tea, üdítő, társasjáték; kevésbé vevők a spontán programokra, nehezebb kiléptetni őket a komfortzónájukból.

Sokszor még új beülős helyre is nehéz őket elhívni, vagy új sportot kipróbálni velük stb.

Ők az életben is "félősebbek", önállótlanabbak, félnek a kihívásoktól, az újtól. Az életben is mereven járnak a kitaposott ösvényen.

Sok olyan ismerősöm dolgozik kevés pénzért, monoton munkakörökben és úgy általában kevésbé jön be nekik az élet, akiknek az a szórakozás, hogy koradélután tea mellett társasoznak.

Akik isznak alkoholt (és általában kávét is), volt bulizós időszakuk, pörgősek, vevők az új és olykor a spontán dolgokra, ők dolgoznak egész jó fizetésért jó helyeken, szeretik a munkájukat. Talán egy picivel előbb is házasodnak és vállalnak gyereket.

Persze ez az én ismerősi köröm, NEM egy reprezentatív felmérés!!! Pusztán ezt tapasztalom, látom, volt csoporttársak, osztálytársak között és a baráti körömben.

Kérlek, ne pontozzatok le emiatt, lehet, hogy az én ismerősi köröm egy fura válogatás. :)

2019. máj. 19. 11:58
 5/7 papics ***** válasza:
24%

Nem.

Rengeteg zeneszerző alkesz volt, irodalmárok meg zsályáztak ezerrel.

Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2019. máj. 19. 13:18
 6/7 papics ***** válasza:
24%
Nem irodalmárok, hanem írók, költők... :D
2019. máj. 19. 13:19
 7/7 anonim ***** válasza:
6%
Ady Endre például 5 liter bort ivott meg naponta, mégis egy sikeres, még életében ismert költő volt. Az más kérdés hogy hamar elpatkolt.
2019. máj. 24. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!