Egy kapcsolatban mindenképpen bele kell áldozni az egyént kettőtökért?
Hát ez azért nem ilyen egyszerű. Nem mindegy, hogy az a bizonyos szokásod annyi, hogy hetente más színűre fested a hajad, vagy konkrétan összeférhetetlenül viselkedsz. Előbbi esetben nyilván jogod van hozzá, utóbbi esetben a párodnak van joga választás elé állítani, akár lelépni. Könnyű dobálózni azzal, hogy "így vagyok önmagam", csak éppen minden amit csinálsz, rá és az ő "önmagára" is kihatással van és ugye ha neked jogod van önmagadnak lenni, akkor neki is, nyilván.
Normáliséknál erre találták ki a kompromisszumot.
Konkrétum nélkül nehéz erre bármit mondani, és csak általánosságban tudom írni, hogy a jó kapcsolatban önmagad lehetsz, nem kell feladnod magad.
De nem mindegy, miről beszélünk, nem mindegy, hogy mit kellene elengedned - így ez csak közhely marad.
Vagy úgy szeressen, ahogy vagy. Vagy sehogy.
Csak akkor kell elhagyni a jelemvonást, ha neked is káros.
Valamennyi áldozat szerintem szükséges, a mérték és a cserében kapott "kompenzáció" azonban nagyon is lényeges.
Ha nem így lenne, ki lenne az a bolond aki a családjáért sok olyasmit megtesz ami függetlenként egyáltalán nem fontos vagy, nem lenne rávehető az ember olyasféle erőfeszítésekre ami csak kapcsolatban fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!