Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egész életem nagyon üres nem...

Egész életem nagyon üres nem tudom mit kezdjek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 22 éves vagyok úgy alakult az életem, hogy nem igen maradt barátom, többi nem ér rá stb, tehát egyedül maradtam, magányos vagyok, minden napom unalmasan telik, ehhez társul depresszió is.. Szeretnék segítséget, tanácsokat, köszönöm a válaszokat!
2019. ápr. 21. 10:18
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
A munka segít szerintem, menj dolgozni az lekot.
2019. ápr. 21. 10:19
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Biztos mindenki le fog hurrogni és az elmaradhatatlan lepontozás is be fog következni, de én a helyedben megfordítanám a témát.

Értékelném a szellemi autonómiámat. Értékelném az ingerszegény életvitelt és élvezném a létezés ún "üresség-természetét". Ez az ürességtermészet szó amúgy a keleti filozófiák (zen, buddhizmus, taoizmus stb) alapja is. A meditáció is letisztítja a tudatot térszerű, tükörszerű tiszta, üresség természetű tudattá. És ebben ami megjelenik, az maga a tiszta önvalónk. Nem egy elvont észosztásnak szánom, hanem figyelemfelkeltésnek.

A szellemi autonómia megtapasztalása és befogadása ezen a nyugati kultúrkörön valóban nem tűnik komfortzónán belülinek, hiszen kisgyerekkorunktól fogva arra vagyunk kondicionálva, hogy zsizsi-bizsi-zsezsi-nyüzsi, örökké történjen valami, tegyünk le az asztalra, nyüstöljük magunkat, mindig legyen valami input, terheljük túl az elménket, mert az milyen jó. Hát nem! A puszta lét, hogy az ember tudjon annyira elengedődni, hogy élvezze önmagában, hogy "CSAK VAN", mint a zen meditációban is. Nagyon szépen le lehet tisztítani a tudatot és minőségivé tenni a közösségi relációkat. Régen én is társasági ember voltam. Örökké barátkoztam, haveroztam, nem bírtam ki egyetlen percet sem tétlenül vagy egyedül. Aztán elkezdtem meditálni és ez az ürességtermészetű szellemi autonómia sokkal többet megmutat belőlem önmagamnak, mintha folyamatos "ZAJ" VENNE KÖRÜL. Minőségibbek lettek a kapcsolataim, minőségibbek lettek a szórakozások. Régen hetente toltam egy-két bulit haverokkal. Állandóan kommunikáltam, mindig kellettek az inputok. Ma többhavonta egyszer megyek pl szórakozni, de akkor minőségi helyre, minőségi emberekkel. Kevesebb emberrel találkozom, de sokkal magasabb minőségűek ezek a találkozások. Stb stb. Ha tudod önmagadat tisztelni, képviselni azt, ami/aki a szemeddel lát, a füleddel hall, az érzékszerveiddel érzékel, akkor nem fogsz FÜGGENI a mások véleményétől és a külső inputoktól.

2019. ápr. 21. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Tűzz ki magad elé célokat és lehet, hogy gonosz leszek, de fejezd be az önsajnáltatást, mert így csak egyre mélyebbre süllyedsz. Rázd meg magad, mozdulj ki, vigyél értelmet a napjaidba, mert így nem lesz jobb.
2019. ápr. 21. 10:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nem pontozok le senkit, csak az olyan érdemli meg aki ilyen válaszokkal meltat, privátba vagy itt, hogy dogolj meg, meg stb ez őket minősíti..
2019. ápr. 21. 11:14
 5/6 A kérdező kommentje:
..
2019. ápr. 21. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak nagyon magányos időszakaim, de aztán az élet mindig úgy hozta, hogy új ismerősök léptek az eltűntek helyére. Egy új munkahely, egy sportklub, egy hobbi-társaság mind csírái lehetnek barátságoknak vagy akár párkapcsolatoknak, de legalábbis ingereknek, amik kirobbantanak a bánatos egyedüllétből.

Én mondjuk szerencsés vagyok, mert egyedül is mindig elfoglaltam magam valamivel: tanultam újabb és újabb technológiákat, fórumokon okoskodtam, netes társkeresőkön ismerkedtem, ezek is lekötnek és kapukat nyitnak a magány folyosójáról.

2019. jún. 21. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!