Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Milyen az "élet" 18-25 évesen...

Milyen az "élet" 18-25 évesen közösségi média nélkül?

Figyelt kérdés
Én pont abba a generációba nőttem fel, hogy már 8 éve van facebookom, meg 2 éve insta fiókom. Az utobbi időben sok olyat lehet olvasni, hogy mennyire káros a közösségi média az emberekre, főleg a fiatalokra. Szerintetek ez mennyire igaz, és mit jelent számotokra (18-25 korosztály véleményére lennék kiváncsi) a tudatos média használat?

2019. márc. 22. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igaz. Majd meglátod 10-20 év múlva,hogy mi lesz ennek a következménye.
2019. márc. 22. 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

A legtöbb ember mindent elhisz ami le van írva.

Az a probléma hogy a mai sajtó nagy része hazugság, mindegyik sajtóorgánum valamelyik párt képviselője, ezért mindegyik erősen ferdít.

A mai fiatalok nem tudják szerintem kiszűrni az igazságot, ezért van sok leberális kiskancsó...

2019. márc. 22. 09:48
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Én 27 vagyok, de már 20 éves koromban sem használtam ezeket, vagy legalábbis a legtöbb funkciót ignoráltam. Soha nem volt igényem arra amit a többi korombeli fiú művelt ezeken az oldalakon. Ostoba magamutogatásnak tartom. Letöröltem 450 ismerősemet, csak az a 20-30 ember maradt akivel tényleg beszélek is. S amugy lényegégben ez is egyetlen amire a fbot használom hogy chaten néha beszélgetek a már meglévő ismerőseimmel.
2019. márc. 22. 09:54
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Nélkül?

Nyugodtabb és békésebb. Legalábbis, boldogabb vagyok, amióta nekem egyik sincs. Csak üzenőalkalmazásokat tartottam meg, nem érdekel mások hamis valósága.

2019. márc. 22. 10:08
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Én is sokszor gondolkodtam azon, hogy felhagyok a használásukkal. Nem azért, mert zavart másokat látni, vagy túl sok volt az információ, mindig is jól tudtam szelektálni.

A legfőbb oka az, hogy rengeteg időmet elveszi. Fel sem tünik, de néha azon kapom magam, hogy órák ota vagy a facebookot vagy az instát görgetem. Néha lazaság van itt a munkahelyen ezért tehetem meg. Ahelyett, hogy valami hasznosabbat csinálnék sokkal könnyebb választásnak tünik ezt tenni és valamiért folyton vonz. Arra gondoltam, hogy ha teljesen megszüntetném, akkor nem lenne ez a kisértés és sokkal több hasznos időm maradna.

A gond csak az, hogy szinte már minden ehhez kötött. Ha vállalkozásod van itt hirdetheted a legkönnyebben (hobbiból fotózok, itt jut el a legtöbb emberhez az alkotásom) Távoktatással tanulok, facebookos a csoportunk, minden lényeges információt oda tesznek fel, ezekről mind lemaradnék és tuti nem értesitene senki üzenetben vagy emailben. Munkahelyi dolgokat is itt cseten osztok meg a főnökkel, mert itt kérte és mert egyszerübb.

Szóval annyira sok minden ezekhez kötött, hogy ha nem lennék fent, sok mindenben hátrányban lennék.

S hiába próbálok csak én egyedül kilépni, változtatni ezen, ha a többség nem tartja ezt problémának. Oké , kilépek, de a többi xx.. ember nem fog másképp viszonyulni és hozzám alkalmazkodni (emailekre váltás, máshol is közölni az infókat) Úgyhogy kb ide ragadtam.

A tudatod média használat számomra azt jelenti ,hogy nem hiszek el mindent amit ott látok. Pl egyre gyakoribb, hogy egy egy jól beálitott fotó miatt a nők rosszul érzik magukat és bánkódnak, hogy ők nem néznek ki olyan jól, nincs olyan lapos hasuk, szép hajuk stb mind X-nek a facebookon. Aki tudatosan látja ezeket az tudja, hogy ez csak egy pillanatnyi állapot, ha más szögbe áll máris nem olyan lapos az a has, vagy máris nem áll olyan jól a haja, ha épp nem a fodrásztól jött. Arról ne is beszéljünk, mikor full retusálva vannak a képek. Vagy hogy ne csak a nőkről irjak, a férfiak elhiszik, hogy ez a normális, ideális nő, erre kezdenek el vágyni, és nem veszik észre, hogy a hétköznapi, valóságos, igazi nő nem olyan tökéletes.

Véleményem szerint ezek a legnagyobb problémák melyeket magában hordoz a közösségi média. De még lehetne sorolni.

A legfontosabb az lenne, ha mindenki kritikus szemmel tudná használni ezeket az oldalakat. 22n

2019. márc. 22. 10:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

19 éves vagyok, de nekem sincs rá szükségem. "Közösségi" oldal néven futnak ezek az alkalmazások, viszont ha kicsit a dolgok mögé nézünk, akkor világosan láthatjuk, hogy ezek az oldalak nemhogy ősszehoznák egymással az embereket - amelyre elvileg hivatottak lennének - hanem egyenesen arra van, hogy méginkább éket verjen közéjük, és elválassza őket egymástól. Öt-tíz évvel ezelőtt még voltak érdemi kapcsolatok, hiszen a személyesség ezt megkövetelte. Jelenleg viszont az a gyakori felállás, hogy egymásnak hátat fordítva nyomkodják a telefont...

Be kell vallani, hogy az emberiség - sajnos - nagyobb része közel sem elég tudatos ahhoz, hogy átlásson a dolgokon és elkerülje ezeket a kártékony förmedvényeket, vagy legalább bizonyos keretek közé szorítsa a használatukat. Tízmillió birka országa vagyunk - bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az oly nagyra becsült "nyugaton" hatványozottan rosszabb a helyzet ezen a téren, mint itthon...

2019. márc. 22. 11:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

(#6-os válaszoló vagyok)

...És még órákon keresztül tudnék beszélni a közösségi oldalak káros hatásairól, rengeteg érvem van ellenük...

2019. márc. 22. 11:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Én 21 éves koromig nem tudtam aktívan használni a FB-ot. Nem volt okostelefonom. 18 éves koromban volt az iwiw, kb 19 vagy 20 évesen regisztrálhattam FB-ra, amikre ránéztem iskola és lecke/tanulás után.

Nem nagyon látok különbséget az életem fb mentes szakaszában és a fb-os szakaszában. Régen mindenki mindent iwiwre meg youtube-ra töltött fel.

2019. márc. 25. 04:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne zárd ki teljesen.

Erősen be lehet korlátozni hogy mit jelenítsen meg a facebook kezdőlapod.Nem követsz be olyat amit nem akarsz ilyen egyszerű.

Egyébként én nem tudnám elképzelni az életem e nélkül hiszen rengeteg hasznos csoportnak vagyok a tagja.

Meg egyébként is senki nem kötelez rá hogy fent lógj x órát mint mások...

2019. máj. 16. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
2019 ben (a kérdés kiírása után pár hónappal) töröltem magam minden szociális média platformról. Az első fél év körülbelül azzal telt, hogy egyetemi csoporttársak és közeli barátok/imserősök megkérdezték, hogy mi történt velem, ill. hová tűntem. Mindenkinek elmondtam, hogy nem érdekel az egész, idő pazarlásnak tartom. Ekkor az emberek nagy része elmondta, hogy "már neki is elege van abból, ami ott megy". Természetesen nem tudok olyanról, aki törölte volna magát. Az ezt követő egy év eléggé furán telt el, hogy nem tudtam senkiről semmit. Az ismerőseim lemorzsolódtak és jó formán mindenki, annyit tud rólam amennyit el árulok neki. Összességében felszabadultabb vagyok, életem egyik legjobb döntése volt.
okt. 20. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!