Liftben miért köszönnek egymásnak az emberek ha vad idegenek?
Nagy bevásárlóközpont, nagyváros, a liftbe beszálláskor vagy kiszálláskor sokan köszönnek.
Nekem olyan fura. Mert még ha egy társasház liftjében lennénk..
Szokás, ha belépsz valahová.
Lift, orvosi váró, vagy bármi olyan hely, ahol sokan várnak, pl ügyintézésnél.
Eddig el se gondolkodtam rajta, annyira automatikus volt valamiért.
2-es jól írja, másrészt olyan vagyok, mint a 6-os: "De nekem ez tök természetes, nem fura. Nekünk még így tanították, hogy így illik."
Ha kis térben találkozik egy ember a másikkal, akkor egyfajta bizalom jeleként is lehet ezt felfogni, tehát, hogy nem akarunk egymásnak rosszat, csak az adott helyzetet letudni akarjuk. Meg valahogy magától adódik a másik látványára való reagálás.
Soha életemben nem köszönt még nekem senki egy bevásárlóközpont liftjében... :O
Csak otthon, a panelben szoktak köszönni, de néha még ott sem, mert egy rakás bunkóval lakok egy tömbben, úgy tűnik. :D
Eszemben sem jutna vad idegeneknek köszöngetni egy nyilvános helyen.
Fú, én ezen annyit gondolkoztam, mert annyira utálom, olyan kínos. Már írtam erről ide, hogy metrón nem köszönünk egymásnak. Pedig ugyanaz, mint a lift, csak nagyobb.
Alapból olyan rossz idegenekkel összezsúfolva lenni, és akkor még köszön is, amivel megnyitja a kommunikációt, de mivel vadidegenek vagyunk, szinte érzem a feszültséget a levegőben a jónapottól a viszlátig. Nekem kevésbé lenne kínos, ha csak csendben utaznánk. Nem lenne ennyire feszült, hogy egy emelet egy örökkévalóságnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!