Csak én érzem úgy, hogy a magázás, önözés nem csak régimódi, hanem alapvetően férfias jelenség? Vagy másnak is természetellenesen hangzik, ha nők egymás közt magázódnak?
Én nem tudnék es nem is akarnék tegezödni idösebbekkel.
Olyan érzésem lenne 40 50 es ffivel tegezödni mintha bratyizni akarnék vele vagy belemennék a "kèjenc"kapuzàràsos jàtékaiba
Szerintem inkabb a tisztelet megadasa bizonyos ertelemben, plusz tavolsagtartas is, hiszen meg nem ismered az illetot.
Es lehet regimodi vagyok, de szerintem az kulonleges is lehet, amikor valakivel attertek tegezodesre, mert azt jelzi, hogy mar kozelebb erzed ot magadhoz.
Én nem tartom férfiasnak csak marhaságnak. Szeretem a magyar nyelvet, de ez az egy dolog amit utálok. A legnagyobb problémám vele hogy feszélyezett hangulatot szül.
Úgy is meg lehet adni a tiszteletet hogy tegeződtök. És miért ne lehetne tegezni egy 20 évvel idősebb embert? Én letegezek mindenkit ha lehet. Pl ha egy idősebb letegez engem akkor gond nélkül visszategezem, kivéve ha 30 évvel idősebb. Hivatalos helyen magázódok. De volt hogy a postán letegeztek, nem vettem magamra.
Vannak olyan helyzetek,amikor nem helyénvaló a tegeződés. Pl. a főnököm édesanyja olyan idős, mint apukám. Evidens, hogy nem tegezem le. Tiszteletlenség lenne.
Vagy hivatalos ügyek intézésénél sem tegezem le az ügyintézőt. De lehetne még sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!