Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ilyen esetben hogy viselkednétek?

Ilyen esetben hogy viselkednétek?

Figyelt kérdés

A buszon utaztam ma. Nem sokan voltak rajta. Egy lány ült az ablak mellett, és fülessel a fején azt láttam rajta hogy sír. Törölgette a szemét is. Gondolom valami pasi dolog lehetett, és hozzá köthető zenét hallgatott.

Ilyen esetben ti oda ültetek volna hozzá megvigasztalni, pár kedves szót szólni?

Vagy csak simán elmentek mellette.

Én azt vettem magamon észre, hogy ösztönönsen oda akartam menni hozzá és adni neki egy bombont mosollyal (pont volt nálam) és pár szót váltani vele, hátha pici mosolyt sikerül csalni az arcára.

Aztán rögtön elárasztották a fejem olyan gondolatok, hogy senki nem értékeli ezt manapság, valószínűleg a lány bunkón fogadta volna a közeledést, velem sem foglalkozik senki. és hasonló. Végül nem mentem oda.

2018. dec. 26. 18:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Engem zavar,ha ilyenkor megzavar egy idegen.
2018. dec. 26. 19:04
 12/15 A kérdező kommentje:
igen, talán Neked van igazad, zavarta volna. Más ez mint mikor valaki pl az utcán kezd el sírni, akkor zokszó nélkül oda sietek , mert lehet kirabolták bármi...
2018. dec. 26. 19:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés: a sírásról a kórházi múltam jön be az emlékeimben, így én is odamennék legszívesebben hozzá.

De nem merném megtenni, mert félő, hogy mégjobban negatívan jön ki a dolog.

2018. dec. 26. 19:35
 14/15 A kérdező kommentje:

Azt már írtam, hogy fiuknál ez a fajta empátia nem jön elő, meg aztán fiunak nem fogok adni mosolyogva egy bonbont :D nonszensz. De egyébként, hogy is fogalmazzak, jobb is szerintem hogy nem mentem oda, mert "minek". Tehát nem olyan sírása volt amire azt mondom hogy: "komoly baja lehet, megkérdem tudok e segíteni" valszeg pasi volt a dologban.

Az a baj hogy lányok felől bennem sokszor hirtelen előtör a (segíteni akarok érzés, megsajnálom, amolyan gyermeki én vagy mi) aztán bekapcsolnak a tapasztalati dolgok, és szépen visszakozok emiatt. Nem hiszem hogy egy lány is odamenne egy fiúhoz hogy vigasztalja vagy bármi..szóval oldják meg maguk. Ha megkér, akkor talán segítek. Már így gondolkodom, a "elnőtt" agyammal.

Mondom, ez teljesen más mint ha mit tudom én, utcán előttem valaki elesik, legyen az fiu lány, alap hogy odaugrok segíteni. De még az idős néni csomagját is megkérdem segíthetek e, pl levinni a lépcsőn..stb.

2018. dec. 26. 19:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Velem is volt olyan, hogy a buszon ülve jött rám a sírhatnék, szerencsére leghátul ültem, szóval szerintem senki se látott. Ha valaki mégis meglátta volna, ahogy ott törölgetem a szemem és odajött volna, nagyon nem örültem volna neki, egyrészt mert rám terelődne az egész busz figyelme kb., másrészt mert nem egy random vadidegennel akarom megbeszélni, miért jött rám a sírhatnék..

Szóval ha én látnék valakit sírni, arra gondolnék, ő is így van ezzel, szóval ülnék tovább a helyemen és úgy tennék, mintha nem látnék/hallanék semmit, hogy ne érezze magát kellemetlenül.

20L

2018. dec. 26. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!