Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van itt olyan aki otthagyta a...

Van itt olyan aki otthagyta a közösségi oldalak világát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A héten történt velem egy olyan, hogy egyszerűen "besokkaltam" a közösségi oldalaktól. Nem tudom meghatározni a pontos okát. Lapozgattam szokás szerint az instagramom, és mindenhol csak ezt az elb*szott világunkat láttam, mindenki influencer, mindenki boldog, mindenki sikeres, mindenki szabó péter féle hihetetlen nagy élet bölcsességeket postolgat. És sokszor ezeknek az emberek életéhez próbáltam hasonlítgatni az életemet, amitől csak elkeseredettebbé váltam. PLussz arról ne is beszéljünk, hogy mennyi időt elpazarlunk a news feed-ek görgetésével például. És talán reggelig tudnám sorolni a hátrányait... Ezért is jutottam arra a döntésre, hogy befejezem a közösségi oldalakat. Arra lennék kíváncsi, hogy van itt olyan aki úgy éli kis életét, hogy nem nyomja egyáltalán ezeket a social bullshiteket ? :)

ui.: messengeren, viberen természetesen elérhető vagyok, családtagok, és barátok miatt. :-)

uui.: A félreértések elkerülése végett, nem vagyok antiszociális ember, facebookon/instagramon 1000-1000 "ismerőssel"/követővel rendelkeztem. Vagy is eléggé aktív voltam ezeken a platformokon.

Ezért is tartom izgalmasnak a közösségi oldalak utáni életet.

:)

2018. okt. 20. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Instán azt hiányolom már hogy kihaltak a spontán a pillanatnyi életképről készült fotok, rendes selfit alig raknak már fel

A népszerű magyar hashtag-ekre keresve is csak profi, művészi meg rengetek reklám kép kerül fel.

2018. okt. 20. 17:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én benne se voltam sose. Nagy ritkán fent vagyok Skype-on, de a Failbookot meg a többi kreténséget messzire elkerültem. Baromságok mind.
2018. okt. 20. 18:13
 13/16 A kérdező kommentje:

Hú jó sok válasz érkezett rövid idő alatt, úgy látszik akkor elég sokan állunk így a dolgokhoz :-). Igen, az nyilvánvaló, hogy szomorú pillanatokról nem tölt fel senki képet. De valahogy pár hete elkezdtem érezni nem egészségesnek, hogy folyamatosan csak ilyen "valótlan boldog sikeres" emberek életét látom. (és itt bele lehetne abba is menni, hogy a jelenlegi generáció, az ilyen postok tömkelegén nő fel. Ezáltal egy hamis kép is alakul ki bennük sajnos a világunkról. De ez már egy más téma :/)

És kezdtem egyre kedvetlenebb, rosszabb passzban lenni. Szokták is mondani az angolok ,hogy " The grass always looks greener on social media. always".

Jelenleg lassan egy hétnél tartok, és valahogy nyugodtabb, boldogabb a közérzetem., meglássuk mi fog kisülni belőle :)

2018. okt. 20. 18:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Na végre rajtam kívül is van ilyen, igen van, nem vagy egyedül :-)

Nagyon jó lenne ha ilyen embereket ismernék, mint te vagy mert végre rá jöttél arra hogy semmi értelem ezt csinálni, csak az idõd megy vele és el telik az élet feletted, nekem is azért kellet idõ hogy rá jöjjek de végül is rá jöttem :-) vannak olyan emberek akinek ez nem tetszik hogy meg változtam de ez engem nem érdekel, miért is foglalkozzak az ilyen véleményekkel? Semmi értelem.

Hid el hogy sokkal jobb lesz akár egyedül akár ilyen felfogású emberekkel.

Nagyon szeretnék veled peivátban beszélgetni, megismerni mert nagyon ritka az ilyen ember, ha esetleg te is szeretnél nyugodtan írhatsz, nem igérem hogy azonnal fogok válszolni de fogok :-)

20F

2018. okt. 21. 04:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kicsit veszélyes is a közösségi oldal, mert rengeteg emberben alakulnak ki szoros kötődések sokszor no name, életükben még csak nem is látott emberek iránt és ezekről gyakran olvasok a gyakorin. Ráadásként sok ember túl sok infót szolgáltat magáról idegeneknek, ami szintén veszélyes.

Illetve én is beleestem egy ilyenbe. Csináltam magamnak egy instagram fiókot, ahol anonim vezetek egy naplót arról, hogyan gyógyulok ki az anorexiámból. Nem rakok fel a testemről képeket meg magamról se - inkább képeket a menükről és hogy milyen hozzávbalkókkal biztosítottam a szervezetem számára szükséges tápanyagokat, illetve, hogy idáig miket értem el és milyen pozitív hatásai vannak a roborálásnak.

Volt egy lány, aki felvette velem a kapcsolatot, hogy ő 3 éve küzd az anorexiájával és nagyon megszállottan kezdte dobálni a kérdéseit, nagyon erőszakos volt - már ijesztően. Eleinte még arra is gondoltam, hogy valaki anorexiás akar lenni és úgy kezd bele, mert leginkább arra volt kiváncsi hogyan lettem anorexiás és miket csináltam alatta és egész alakos képeket akart rólam - és egyre durvábban reagált, amikor a lehető legkesevebbet adtam magamról ki.

A nevemet se tudta mégis, amikor látta, hogy nem nyílok meg neki és igazából nem is szívesen tartanám vele a kapcsolatot a stílusa miatt, írta, hogy köszöni, hogy cserben hagyom és hogy ez nagyon fáj neki.

Valahogy amikor ezt látom, elkeseredek, hogy a neten vadidegenekben lelik a mai fiatalok a barátaikat és kb 0 ismerettség után erős érzelmeket táplálnak irántuk és biztos támaszt látnak bennük.

2018. okt. 22. 15:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is abbahagytam, van, hogy 2-3 hétig be se lépek a Facebookra.

Ha meg belépek, nem is tudom, hogy miért teszem.

Semmi értelme az egész kirakat vilàgnak.

A te àltalad említett okok miatt hagytam abba én is, annyi különbséggel, hogy én előtte is keveset voltam benne.

2018. okt. 22. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!