Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mikor tűnt el ez a szokás?

Mikor tűnt el ez a szokás?

Figyelt kérdés

Régi filmekben lehet látni, hogy az volt az illem, hogy a férfiak mindig felálltak az asztalnál, ha egy nő felállt, és mindig először a nőnek kellett helyet foglalnia.

Ez hogy kopott ki? És miért tűnt el? Nekem tetszik a dolog, de bizonyára nagyon furcsán néznének rám, ha férfiként így viselkednék manapság...

2018. szept. 23. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Jobb körökben még a 60-as években is ez volt a szokás.
2018. szept. 23. 16:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Volt ilyen emancipáció nevű cucc azóta
2018. szept. 23. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Amióta liberális nevelést kapsz, miszerint mindenki egyenlő.
2018. szept. 23. 18:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki és miért pontozta le az első válaszolót, mert szerintem hasznos volt a válasza.

Emancipáció ide vagy oda, azért ma is kinyitjuk a hölyeknek az ajtót, és előre engedjük őket, le-/felsegítjük a kabátjukat. Szóval minden nem tűnt el szerencsére.

Szeretnék a hasonló régi szokásokról, illemről, etikettről többet tudni, már ami a féréfi-nő érintkezés akkori szabályait illeti. Esetleg tudnátok ajánlani valami irodalmat erről? Vagy segítenétek összeszedni néhány ilyen, ma már nem feltétlenül létező szokást?

2018. szept. 23. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Jobb is hogy eltűnt.
2018. szept. 24. 00:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Miért? Szerintem baj, hogy eltűnt. Több ilyen szokás kellene. Nagyon rossz irányba halad a férfi-nő viszonya szerintem, és ezek a dolgok kicsit segítenek a nőknek Nőként, a férfiaknak meg Férfiként viselkedni.
2018. szept. 24. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!