Mikor tűnt el ez a szokás?
Régi filmekben lehet látni, hogy az volt az illem, hogy a férfiak mindig felálltak az asztalnál, ha egy nő felállt, és mindig először a nőnek kellett helyet foglalnia.
Ez hogy kopott ki? És miért tűnt el? Nekem tetszik a dolog, de bizonyára nagyon furcsán néznének rám, ha férfiként így viselkednék manapság...
Nem tudom ki és miért pontozta le az első válaszolót, mert szerintem hasznos volt a válasza.
Emancipáció ide vagy oda, azért ma is kinyitjuk a hölyeknek az ajtót, és előre engedjük őket, le-/felsegítjük a kabátjukat. Szóval minden nem tűnt el szerencsére.
Szeretnék a hasonló régi szokásokról, illemről, etikettről többet tudni, már ami a féréfi-nő érintkezés akkori szabályait illeti. Esetleg tudnátok ajánlani valami irodalmat erről? Vagy segítenétek összeszedni néhány ilyen, ma már nem feltétlenül létező szokást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!