Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek milyen indíttatásbó...

Az emberek milyen indíttatásból fotózzák majd posztolják, hogy mit esznek?

Figyelt kérdés

Ezzel nem gúnyolni akarom vagy degradálni őket. A kérdés teljesen komoly ... Milyen okból posztolják, hogy mit isznak vagy esznek. Pl.: facebook történetben vagy akár normális posztként, twitter, snapchat, instagram

Azokat megértem, akik mondjuk influencerek akarnak lenni vagy már azok és mondjuk valamit posztolniuk kell mindig, meg azokat akik ritkán mennek el étterembe és azt hiszik hogy nagy dolog X ezer forintot kifizetni egy jól kinéző finom tál ételre és megakarják örökíteni a "különlegens" pillanatot.

Mást nagyon nem tudok elképzelni, de ez a két indok biztos nem fed le mindent. Ha ti kiposztoljátok, hogy mit esztek mért teszitek?

2018. jún. 9. 18:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
21%
2018. jún. 9. 18:03
 2/17 anonim ***** válasza:
56%
Tök gáz, mert szerintem rólam is ezt gondolják, hogy: "Jaaaj, ez eljutott egy étteremig és most muszáj megörökítenie mit eszik.." Pedig nem, étterembe járni egy tök átlagos dolog és többször megyek, mint ahányszor posztolok, de néha rám jön csak úgy, hogy na ezt lefotózom de régen raktam föl valamit a közösségi oldalra na akkor gyerünk.
2018. jún. 9. 18:12
 3/17 anonim ***** válasza:
59%
Miért tesznek fel MINDENT?
2018. jún. 9. 19:09
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
Nálam nincs semmi különösebb ok, vagy indíttatás, sem cél. Csak simán tetszik amit látok és megosztom, hátha másnak is tetszeni fog. Legyen szó kajáról vagy egy tájról.
2018. jún. 9. 19:16
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Ismerek egy nőt, aki rendszeresen sportol, edzéseket is vezet, ő az ezzel kapcsolatos étrendjét szokta megosztani a követőinek, mert többen kértek tőle ezzel kapcsolatos tanácsokat. Én azokat szoktam megosztani, amiket magam készítek (van, amit recepttel együtt, van, ami csak kép), ha meg máshol eszem, akkor azokat, amik különlegesebbek, pl. óriásfagyi Olaszországban, ilyen volt, gondoltam, megmutatom, mennyire nem spórolnak ott a mennyiséggel. :-)
2018. jún. 9. 19:57
 6/17 anonim ***** válasza:
Mert az influencerek is ezt csinálják és azt hiszik az emberek,hogy ha leutánozzák pár like-tól ők is "menők" lesznek.
2018. jún. 9. 20:02
 7/17 anonim ***** válasza:
És szeretem megosztani, ha külföldi kiránduláskor a nemzet egy jellegzetes ételét fogyasztom. (pl. ír birka gulyás) Nincs ebben semmi.
2018. jún. 9. 23:04
 8/17 anonim ***** válasza:
38%

100-ból gyakorlatilag 1 ételes posztnak van létjogosultsága. Pont minap posztolt egy ismerősöm egy módfelett esztétikusan tálalt, megfelelő környezetben igényesen befotózott ételt. Valóban összefutott a nyál a számban és eleve jó volt a képre nézni. Általában ez nincs így. A többség telibe vakuzott, ízléstelen proliskodást művel.

A közösségi médiával gyakorlatikag mindenkinek lett egy saját bulvármagazinja. Amiben saját magát tolhatja egész nap. A saját Facebook oldalán a tulaj a legnagyobb celeb:)

2018. jún. 9. 23:23
 9/17 A kérdező kommentje:

Hajón kb 100 eurós lazac steaket (már nem tudom milyen körettel) meg itthon ha a Fridaysben eszem ... mindig belém nyilal az érzés, hogy "Na ez ... ez igazi kaja", de még soha sem merült fel bennem, hogy akármit lefotózzak.

Vagy pl.: Skóciában haggisnél vagy Hollandiában pár ottani ismerősöm valamilyen speciális halas golyót csináltak stb... Már kb minden európai ország jellegzetes ételét megkóstoltam még Litvánt is :D, de nekem ez nem merül fel.

Rengeteg szebbnél szebb tálalást is láttam, de én mindig arra gondoltam, hogy "hogyan pusztítsam el" :)

Akkor ez valamilyen személyiség beli különbség lehet vagy én kevesebb értéket kapcsolok az ilyen dolgokhoz.

2018. jún. 10. 00:02
 10/17 anonim ***** válasza:
91%

Alapjában véve embertől függően mindenkinek lehet baja egy bizonyos típusú megosztással. Például egy erősen proli mentalitású ismerősöm szerint a jól élőknek fölösleges posztolniuk külföldi nyaralásokról, fesztiválokról, és ilyenekről, mert evvel hergelik azokat, akik szűkösen élnek. Azt hiszem, nem meglepő, hogy miután vagy egy tucat rosszindulatú, gúnyos megjegyzést tett pár ilyen jellegű megosztásomra, töröltem a francba az ismerősök közül.

Lényeg, ha valaki rendszeresen olyat oszt meg, ami számodra érdektelen, akkor átmenetileg le lehet állítani a követését. Én egyszer ezt tettem egy lányismerősömmel, aki szült, és egy kicsit sok volt a kisbabás poszt 3 hónap alatt. Majd miután lehiggadt, visszanyomtam a követésbe.

2018. jún. 10. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!