Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egyetem mellett van ideje az...

Egyetem mellett van ideje az embernek "élni"?

Figyelt kérdés
Most leszek első éves, bölcsészettudományi karon. Én az egyetemet úgy képzelem el hogy minden időmet majd 0-24-ben tanulásra kell fordítsak és hogy csak tanulás és tanulás lesz látástól vakulásig. Van idő a családra, barátokra, kicsit pihenni , lazulni az egyetem mellett? Vagy folyton a könyveket kell bújni? Milyen az egyetemi élet? Egyetemen lehet barátokat szerezni, jól érezni magunkat? Ha valaki bölcsészetire jár neki milyen úgymond az egyetemi élete, programja? Te hogyan éled/élted az egyetemi éveidet?Másoktól is szívesen várom a válaszokat! 19L
2018. szept. 4. 11:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
10 Én a te tapasztalataidra volnék kíváncsi. Az hogy mi van ott azt tudom. De neked mi a tapasztalatod? Tanárok stb..mennyit adnak fel, kire kell figyelni..jobban..
2018. szept. 4. 13:42
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

BTK-n is kell tanulni, de aki tud gondolkodni, az nem tanul, meg magol, hanem elolvassa a kötelezőket, stb. és készít egy rövid logikus vázlatot belőle, ami alapján az egész anyagról egy összefogó képet kap. a többi csak rizsa. Ha jó a kommunikációs készséged, ami bölcsészen nem árt, akkor vázlat és emlékezet alapján simán megvan a vizsgád.

Az a baj bölcsésszel, hogy manapság divat lett hülyének maradni természettudományos tárgyakból és utálni őket és tömegek jelentkeznek btk-ra és akit nem vettek fel, mert nem lett elég pontjuk, ők még a neveseincs egyetemek megmaradt helyére önköltségen jelentkezhetnek és ugyanaz az elvárás, mint ha max. ponttal jut be valaki.

és akkor már ne is beszéljünk a bölcsészkarra bejutó olyan emberekről, akiknek a helyesírása full rossz, szövegértelmezési gondokkal küzdenek, életükben nem olvastak el 3-nál több könyvet.

kedvencem a nagyképű kommunikáció szakosok, a legbutábbakból lesznek médiaszereplők, újságírók. Művelődésszervező, andragógia, meg hasonló szakokról már ne is szóljunk

2018. szept. 4. 13:43
 13/20 anonim ***** válasza:

*Az hogy mi van ott azt tudom

Már mint a tárgyakat..

2018. szept. 4. 13:43
 14/20 October15 ***** válasza:
68%

11.: Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter, Vámos Péter.

Az első félévben a nyelv nem vészes.. persze nem egy angol de ahhoz képest, hogy később a heti 15 kanji-ból lesz heti 150 a kezdő szett kifejezetten baráti. :D

A törti, föci negyedéves tárgyak.. 6 óra.. 40000 évnyi töri. :D A mamuttól 1957-ig. XD

A keleti vallástörin bealszik mindenki akkora chill a tanár, szóbelin ad 10 oldalt amiből felelned kell.. :D

Ott van Vámos Kínaija ami nem vészes ha értesz a törihez de aki felveszi nála a Keleti filológiát [amiben semmi kelet nincs amúgy] az halál fia.. felvettem. XD

Ben White [Fehér Bence] keleti írások órája meg huhuh... nem a kettesért, az életedért könyörögsz.

Gotou Shota sensei [társalgást tanít] az élő isten.. XD Mutató névmások tanítása: Felkapja a táskáját [mindenki néz, el kell mennie vagy mi fsz?] elkezdi bökdösni.. "kore wa kaban desu" ~ "ez egy táska" megy végig a termen.. kore wa kaban desu, kore wa kaban desu.. elér az ajtóig, kitépi a helyéről és izómból kibsza a táskát mint macskát szrni.. :D "SORE WA KABAN DESU!" ~ "Az egy táska" XD XD XD

És ez csak az első félév. :D A 2.-ban szétment a szemem úgyhogy arról csak mondák maradtak fenn. :D

2018. szept. 4. 13:51
 15/20 October15 ***** válasza:
54%
Uh a kínai tanárnő... egy két lábon járó fétis/sztereotípia. :D Nem tudom hány éves, kinézetre totál nem legális. XD Non-stop mosolyog mintha úgy maradt volna.. wáh halál cuki. :D
2018. szept. 4. 13:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, egy kis intermezzóval meg kell szakítanom a táskás sztorit és társait (amúgy izgi volt olvasni, szóval innen is köszi:) Ezt a "nincs életem" szófordulatot kifejezetten nem szeretem :D Orvosis vagyok már egy pár éve, és jelentem, még élek. Nálunk a vizsgaidőszakban(kb. másfél hónap) tény, hogy ha oda akarod tenni magad, és nem csak a kettesre hajtasz, akkor nem sok szabadidőd lesz, de ennyit abszolút ki lehet bírni. Szorgalmiban meg kifejezetten ajánlott nem teljesen leépíteni a szociális kapcsolatokat. Sokkal inkább hozzá tesz, mint elvesz. Az elején szerintem én is túltoltam ezt a maximalizmus dolgot, paradox módon később a szórakozásra szánt időm növekedésével exponenciálisan javultak a jegyeim is :) Egy jó tanulási módszert és időbeosztást érdemes összehozni, és akkor nem lehet gond.
2018. szept. 4. 15:08
 17/20 October15 ***** válasza:
50%

16.: Valakitől el kell kérni a jegyzetet mi? :D

Miért orvosin ennyire nem menő a gyakorlati tárgy?

Már értem ez alatt a tizen x oldalas beadandókat olyasmiről amiről azt sem tudtad, hogy létezik. XD

2018. szept. 4. 15:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg gyakorlat van, és többnyire ajánlott még az előadásokra is bejárni, csak nagyon professzionálisan megtanuljuk nem elvesztegetni az időnket random fetrengésre az ágyban :D Ilyenkor kiderül, egyébként milyen sok idő az a 24 óra. Beadandók nem igazán vannak, max. élettan/biofizika jegyzőkönyv, ami olyan jellegű, meg a szabvál tárgyaknál esetleg. Olyan dolgokat, amiről még egy másik professzor sem tudta ezelőtt, hogy létezik, általában vizsgán (+demonstráción --> ugyan az kb. mint zh, csak legtöbbször szóbeli) "menő" kérdezni. Illetve olyanokat is, ami minden oktató szerint máshogy van egy emberi szíven. Ilyenkor lehet tippelni, hogy az adott vizsgáztatónak mi a filozófiai nézete :)
2018. szept. 4. 15:18
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
october15, hogy érted, hogy beadta a szemed az unalmast?
2018. szept. 4. 16:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Aki jól beossza az idejét, annak van. Bármelyik karon. Még matek-infós ismerőseimnek sem volt ilyen panasza (pedig azt különösen kemény szaknak tartom), annak ellenére, hogy tanulásra is kellő időt fordítanak és komolyan veszik, mellett társasági életükkel sincs baj érdekes módon..
2018. szept. 4. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!