Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hany ruhadarabja van kb egy...

Hany ruhadarabja van kb egy minimalistanak? Kerlek irjatok peldat

Figyelt kérdés

Szeretem a stilust, de csak a lakasra terjed ki igazan nalam, mert alapvetoen ruha es kiegeszito teren maximalista vagyok. Ezt ertem ugy, hogy volt egyszerre 100 cipom is, mindet szepen tartottam, becsben, de tulzas volt, belatom. Erdekel, hogy akik szeretik a minimalizmust, azoknak a ruhatarukra mennyire terjed ki. Kerlek adjatok nekem iranymutatast darab szam tekinteteben, mert jelenleg igy allunk:

Polo: kb 40 db

Pulcsi kb 15 db

Nadrag kb 20 db

Taska kb 15 db

Cipo kb 35 db

Bugyi kb 100 db

Zokni kb 60-80 db (eleg fogyo eszkoznek tartom a fehernemut es a zoknit, azert van ennyi betarazva, sok cimkes meg)

Ov kb 40 db

Sal kb 5-8 db

Penztarca kb 5 db

Kabat 5 db

Szeretnem inkabb kevesebb, minosegibb darabokra cserelni a jelenlegieket szep fokozatosan es csokkenteni a szamukat. Erzem, hogy ruha teren nem vagyok minimalista, de nagyon szeretek divatosan oltozni es kombinalni a cuccokat egymassal, sokat vettem es kertem is unnepekre, igy gyult fel ennyi.

Sajat ruhatarak szama erdekel es hogy mennyire erzitek jol magatokat az adott ruhaszammal, kb ertekek erdekelnek csak, nem kell neki allni szamolgatni:D legyszi igy irjatok listaba, ahogy en

2018. aug. 25. 13:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy kései és nem teljesen a kérdésre válaszolok, mert nem fogok számokat írni. Nem az a fontos, hogy hány ruhadarabom van, mert más az életstílusunk, máshogy öltözködünk, és ha nekem van két pólóm (ami nem a valós szám egyébként), az nekem elég, de neked valószínűleg nem. Szerintem nem teljesen értetted meg a minimalizmus lényegét.

Nem az a fontos, hogy miből mennyid van, az a fontos, hogy ezeket használd, az életedben értéket képviseljenek, és saját magadnak hozz velük boldogságot. Ha szeretsz divatosan öltözködni, azt megteheted néhány ruhadarab megfelelő kombinálásával, de ha többet akarsz, az se baj.

Azokat a ruhákat dobd ki, amiket már egy ideje nem vettél fel, amiket nem akarsz felvenni, és ami semmilyen értéket nem képvisel az életedben.

Fontos azt is megkérdezned magadtól, hogy miért van ennyi ruhád, miért akarsz divatos lenni. Azért, hogy másokat, vagy magadat lenyűgözd? Azért, hogy jól érezd magad? Azért, hogy elfedd magad egy álca mögé?

Az életstílusodnak megfelelően kell kialakítanod a ruhatáradat és a ruhák számát. Megnézheted, hogy mennyi az a minimális darabszám, ami szükséges ahhoz, hogy legalább egy szettet össze tudj állítani minden napra, és megtarthatsz ennél többet is.

A minimalizmus lényege a felesleges dolgoktól való megszabadulás, nem a számodra értékes tárgyaktól való önmegvonás. Ha imádod a könyveket, akkor nem kell kidobnod őket, nem kell 30 alá csökkenteni a számukat. Ezt a ruhákra és minden másra is lehet vonatkoztatni.

2019. jan. 29. 18:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

attól is függ, milyen gyakran mosol és mennyire öltözöl változatosan, színesen.

ismerek olyat, akinek egyforma pólóból van 7 db, minden nap másikat hord és hetente mossa őket.

olyat is ismerek, aki kiszámolta mennyi fér egyszerre a mósogépbe, annyit tart és naptártól függetlenül akkor mos, ha elfogynak a pólók, vagyis megtelik a mosógép - így maximális a mosógép kihasználtsága és kisebb a környezeti terhelése, mint fél géppel járatni. (ezt a megközelítést persze befolyásolhatja az is, hogy egyedül laksz, kisebb vagy nagyobb a család, stb)

2020. dec. 15. 00:04
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

én csak kb értékeket tudok mondani, és nem lesz nagyon minimalista, mert csinin szoktam öltözni, munkahelyre is, ha éppen nincs covid + a barátom szeret nekem ruhát venni.

pulóver/kardigán: 8-10

póló (ujjatlan/rövidujjú/hosszúujjú/atléta):30-40, ezeket csak egyszer veszem föl, és mennek rögtön mosásba, ezért kell a mennyiség, mert csak hetente-kéthetente mosok.

blúz: 8-10

szoknya: 8-10

egyberuha:5

kabát:6 (sportos/csinos/téli/őszi)

blézer:1

cipő/csizma/bakancs: 5-6 pár

szandál: 4 pár

bugyi/zokni: nem tudom, de nem sok.

hátizsák:2

táska:7-8 (kicsi/nagy/színházi, stb)

farmer:2

nyári nadrág: 4-5

melltartó: 3-4

itthoni takarítós/tréngincucc/pizsi: nem számolom, de nem sok és folyamatosan dobom ki őket ahogy használódnak

harisnyanadrág: sok, mert általában szoknyát hordok.

pénztárca:1

sál: 3-4

sapka: 2

öv:4

2021. febr. 4. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!