Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha egy alacsonyabb IQ-jú...

Ha egy alacsonyabb IQ-jú ember elkezdi bizonygatni, hogy ő ér annyit mint én és ő is mindent megtudna csinálni amit én, akkor ezt hogy érdemes kezelni, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Vannak emberek, akik nem fogják fel, hogy a világban vannak könnyű, meg nehéz szakmák. Vannak amik annyira nehezek, hogy kb 100-ból 1 ember alkalmas arra, hogy megtanulja. Azthiszik minden munka egyforma és minden ember képes mindegyiket elvégezni. Nos én általában kerülöm társasági életben az ilyen témákat, de van amikor ez akaratlanul is előkerül és mások hozzám hasonlítgatják magukat. Ilyenkor ha őszintén válaszolok, abból mindig sértődés van mert azthiszik hogy lenézem őket. Szerintem az ilyen emberek buborékban élnek és nem azon dolgoznak, hogy az életükből kihozzák a legjobbat, hanem azt bizonygatják maguknak, hogy bármire képesek. Nem mindenki alkalmas arra, hogy sakkmester legyen, vagy űrhajót tervezzen, új gyógyszereket találjon ki, vagy operációs rendszert programozzon. Ezekre csak kevesen képesek. Mit lehet azokkal kezdeni akik ezt nem hajlandóak tudomásul venni (annak ellenére, hogy még nagyon egyszerű dolgokkal sem boldogulnak) és csak azt a választ fogadják el, hogy "persze te is képes vagy rá".
2018. aug. 21. 12:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem sosem volt problémám az IQ-m miatt. Igaz, én nem is nézek le senkit, pedig van 1-2 nem túl intelligens ismerősöm.
2018. aug. 21. 17:45
 12/13 anonim ***** válasza:
96%
A házunk előtt most utat építenek. Nem tudom, mekkora IQ-val rendelkeznek a munkások, nem is érdekel, tisztelem és becsülöm őket. Én biztos nem lennék képes elvégezni azt, amit ők, és gyanítom, hogy te sem. Az a helyzet, hogy ők érnek annyit, mint én, vagy akár te.
2018. aug. 21. 17:54
 13/13 anonim ***** válasza:
91%

Van egy munkatársam. Kedves, közvetlen személyiségnek tűnik, és mikor a céghez került, szerencséje volt, mert a főnökhöz legközelebb álló embert kapta mentornak. Aki persze a mentorálási idő leteltével be is ajánlotta magasabb pozícióba. Azóta ott dolgozik, és váltig állítja, hogy ő többet ér és ügyesebb, mint azok a munkatársai, akiket jelöltek ugyanarra a pozícióra, de nem kapták meg. Állítja, hogy ő azért kapta meg a lehetőséget, mert kidolgozta a belét is - valóban, ezt kár lenne elvitatni tőle, de az egyik legnagyobb riválisa még nála is többet dolgozott, csak egy olyan ember volt a mentora, akit a főnökség gyűlölt.

Megérdemelte a munkatársam a lehetőséget? Igen, természetesen megérdemelte. És a riválisa nem olyan ügyes, nem ér annyit? A lófa**t nem, csak rá nem figyelt a főnökség, mert annak az embernek volt a mentoráltja, akit utáltak. Tehet erről a másik munkavállaló? Hibás abban, hogy ki keze alá osztják be egy munkahelyen? Nem. Kevesebbet dolgozik, butább? Nem, SŐT.

Szóval vegyél vissza az arcodból, kiscsillag.

2018. aug. 22. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!