Miért ilyen szar az élet?
Tudom tudom, mindenkinek olyan amilyennek teszi, de én egyre szatabbnak érzem.
20F
Kérdezd meg a fától. A fa nem tudja magáról hogy fa, csak van. Nyáron zöldell is.
A dolgok nem jók vagy rosszak, csak vannak. Ezt a jóban és rosszban gondolkodó dualitást csak a tudatunk gyártja le.
Ha nem gondolsz jóra és rosszra, mi a te igazi arcod?
Vagy másik megközelítés: kérdezd meg magadtól "mi ez?" Mi ez ami a szememmel lát, fülemmel hall, érzékszerveimmel érzékel. Vagy kérdezd magadtól: mi a dolgom?
Ezek amiket írtam, nem trollkodás, hanem a ZEN alapelvei szerint állítottam össze neked ébresztésül.
Aki nem él tudatosan, annak sorsa, aki tudatos, annak útja van.
Prózai magyarázat: a civilizált ember eltávolodott a valódi léttől, a természettől. Szenvedést generál önmagának. De jó hír, hogy minden múlandó. A karma is, a szenvedés is. És nem is kötelező szenvedni. Szabadíts meg minden élőt a szenvedéstől, beleértve magadat is.
Igazad lehet a fával kapcsolatban, lehetséges az is hogy a tudatunk.
Semmi, nem nagyon tudom,
Meg kérdeztem de nem tudom vagy csak nem akarom tudni?
mi a dolgom? sokak szerint valamit alkotni kell de én nem tudom :-(
Nem ébredtem fel akkor még?
Ez a tudatos biztos hogy igaz.
Pont akkor én vagyok a kivételek mert én nem távolodtam el a természettől.
Tudom tudom semmi sem kötelező.
Köszönöm szépen, sok jó dolgot írtál sokszor próbálkoztam de már lassan feladom.
3# Lehet az hogy én túlságosan is ki vonultam a társadalomból, én is érzékeltem a gazembereket.
Nyugat-Európában én sem ezt tapasztaltam, de itt keleten csak ezt érzem.
Azért szar, mert nincs életcélod, nem motivál semmi, nincs miért felkelni, küzdeni. Nem ad boldogságot semmi. És neked kell megtalálnod magadban azt, ami boldogságot ad. Sokáig én is úgy éreztem, ahogy te, de mióta tudom, hogy mit akarok megvalósítani, sokkal derülátóbb vagyok. Persze, szar dolgok így is vannak/lesznek, de sokat számít az, hogy ha van valami, ami erőt és reményt ad.
L/20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!