Miért van az, hogy antiszoc lettem kissé?
A problémám az, hogy úgy a 2018-as év negyedétől, valamiért elzárkózott lettem kissé. Ez alatt azt értem, hogy körülbelül március-április óta sokkal kevesebbet vagyok társaságban. A haverokkal és még a szüleimmel is sokkal kevesebbet vagyok, mint az előtt.
Ha a haverokkal véletlenül összefutunk az utcán akkor jót tudunk dumálni, vagy ha mondjuk egy táborban találkozunk akkor is csomót tudunk hülyülni, beszélgetni. Sőt március előtt sokszor volt az, hogy összeültünk legalább egy annyira, hogy dumáljunk egy jót.
Mondjuk a családommal (anyum, apum, tesóm) már nem ilyen rossz a dolog, mert velük találkozok nap mint nap, mert velük élek. De már velük is érezhetően kevesebbet vagyok. Ezen belül azt értem, hogy amíg nem volt külön szobám, addig szinte 24 órából 16-ot velük voltam minimum, de most hogy már külön szobám van olyan 2 éve egyre kevesebbet megyek ki. Most már csak evésnél, vagy mikor egy meccset megnézek akkor találkozok velük.
Ezeket persze lehet befolyásolja, az egyfelől, hogy külön szobám lett, másfelől meg, hogy azóta vettem magamnak egy laptopot is. Mikor vettem nem arra számítottam, hogy ennyire az életem részévé fog válni.
Volt egy időszak amikor szinte le sem tudtam rakni sem a laptopom sem a telefonom, de most már elmúlt ez olyan 3 hónap leforgása alatt történt.
Mostmár akármikor le tudom rakni akár ha huzamosabb ideig ha nem tartózkodok itthon, például mikor táborokba megyek el vagy ha utazunk, akkor sem viszem magammal, mint a múltkor, nem is olyan rég egy 3 hetes utazásra sem vittem és simán meg voltam nélküle.
De ha itthon vagyok és akkor próbálom lerakni, az is megy, de akkor meg úgy érzem, hogy nincs mit csináljak. Szoktam olvasni, meg néha testmozgást is végzek (futok vagy edzek), de ha ezeket befejezem akkor megint van bennem egy üresség, hogy nincs mit csináljak. Ha kell segítek itthon, de olyankor is előjön ez az érzés.
És ha leülök a laptop vagy telefonom elé, szintén úgy érzem, hogy nincs mit csináljak.
Esetleg a miatt vagyok kevesebbet a közeli ismerőseimhez (család, haverok), mert vettem egy laptopot? És azalatt a 3 hónap alatt amikor ki sem mozdultam a házból ilyen mértékben eltudtam távolodni a családomtól és a haverjaimtól?
Ha tudnád, mit jelent az "antiszociális"...
Azért érzed úgy, hogy nincs mit csinálnod, mert tényleg nincs. Tulajdonképpen erről szól a nyári szünet. Keress egy diákmunkát, ne túl megterhelőt, valami olyat, amibe szívesen beleölnéd az idődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!