A közösségi oldalak nélkül is lehet ma élni?
Nekem csak fb-m van,hetente talán 2x lépek fel.
23f
Hát akkor kéremszépen itt vagyok élő példának, hogy lehet. Sőt... Én nem úgy fogalmaznám ezt meg, hogy lehet nélkülük élni - hanem hogy NÉLKÜLÜK LEHET ÉLNI. Ott kezdődik az élet, amikortól bezárod ennek a képmutató, hamis világnak az ablakát, és visszatérsz az igaz valóba.
Annyira szeretem, hogy rengeteg alkalommal elhangzik ez a "vajon lehet nélküle élni?" téma. Mintha olyan szinten lenne egy kib..szott F..szbúk, mint az oxigén. Aztán amikor arra invitálom az illetőt, hogy soroljon már fel legalább három olyan érvet, ami annyira nélkülözhetetlenné teszi, akkor meg megy a pislogás.
Ez egy pszichológiai komplexus, hogy a "felhasználók" úgy érzik, hogy "nab..szdmeg. Nincs F..szbúkom, most le fogok maradni mindenről. Nem fog megtalálni egy Hollywood-i ügynökség, hogy szerepeljek a filmjükben, meg nem fogom látni, hogy mit pakolt az Ilonka néni a szatyrába a Céjbéjájban."
Szerintem egy igaz barátságban alap követelmény, hogy a telefonszámcsere meglegyen, az ismerősök túlnyomó többségét jelentő tökismeretlen vagy egyszerlátott "haverok" meg épeszű embernek nem hiányoznak. Ilyen látszatkapcsolatokért nem kár, mivel annyi súlya nincs a velük való kapcsolatnak, mint a desztillált levegőnek.
Én csak azért nem töröltem magam, mert van pár csoport amire az egyetem miatt szükségem van, simán elvagyok, ha csak a Messenger-t használom, illetve máa chat programot, azok akikkel akarok tudok beszélni, az meg nem érdekel, hogy xy ismerős, akivel évente max pár szót váltok mit csinál a szabadidejében...
Magamról pedig semmit nem posztolok, nem osztok meg képeket...
Nem vagyunk egyformák, nem baj, ha valaki szereti a közösségi oldalakat, inkább a mértéktartásra kéne rávezetni az embereket. Azt pedig csak azzal tudod ha példát mutatsz, és megosztod a véleményed másokkal.
Persze hogy lehet közösségi oldalak nélkül élni. Csak butaság. Semmivel sem leszel több,mint a közösségi oldal használók.
Sosem értettem hogy lehet valaki tényleg "függő",mert az olvasottak alapján nem tűnt annak,és az ismerőseim körében sem ismertem senkit akinek gondot okozott volna. Talán mert 20-on túl vagyunk. Lehet hogy a fiatalabb generáció érzékenyebb rá. De a megfelelő tájékozottsággal és neveltetéssel gyakorlatilag lehetetlen hogy gondot okozzon a közösségi média.
Az,hogy érdekel mi van a barátaiddal,teljesen normális,mindenkit érdekel,ezért használják a Facebookot. Ez nem a közösségi hálók ördögi hozománya.
Változik a világ,normális hogy fejlődünk. A közösségi oldalakat is lehet jól és rosszul használni,ahogy bármi mást.
Azt nem értem hogy lehet személyiségtorzulása valakinek attól hogy megnézi a barátai miket posztolnak,de ha így van akkor valamit nem jól csinál.
1. Mért vannak olyan ismerősei akikre nem kíváncsi,csak irigykedik?
2. Amikor csak sms meg hívás létezett,akkor is pár óránként megnéztük,hogy keresett-e valaki,így kommunikáltunk a barátokkal,családdal.
3.Ha valakire nem kíváncsi,vagy nem akarja hogy lássa,arra ott a rejtés-kikövetés funkció.
Itt van például ez az agyf4sz cikk ugyanerről:
Megjegyzem,tényleg elég baj,ha valaki ennyire rosszul érzi magát a közösségi médián,de az hogy pl irigykedik másokra,csúnyának érzi magát stb. nem a Fb. hibája,és nem is fog megszűnni a való életben. Ugyanúgy irigykedni fog,csak ezúttal személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!