Mi a véleményetek a közösségi oldalakról?
Kivonultam a digitális világból.
Van facebookom, semmi információ nem érhető el rólam, profilképem nincs, bejegyzéseket nem írok, nem osztok meg semmit.
Az ismerősökkel néha beszélek a chaten. A követést leállítottam minden ismerősömről. Miért? Mert mindenki felszínes eseményeket, képeket oszt meg magáról, aminek jellemzően az a lényege, hogy az ő élete teljesen szuper. Ez engem nem érdekel. Egy-egy csoportban benne vagyok, ott szoktam írni néha.
Más oldalon nem vagyok fent. Instagramom nincs. Korábban volt egy nem valós néven, jó dolog a szuper jó csajokat követni és nézegetni instán, de amennyi időt ezzel elpocsékolok, ráadásul nincs értelme,mert soha nem fogok egyikkel sem kapcsolatba kerülni. Ahhoz tökéletes külső és élet (legalábbis annak a látszata) kellene.
Tindert nem használok. Sajnos a Tinder "A" párkereső oldal, ahol mindenki fent van. Amivel csak az a bökkenő, hogy társkeresésre alkalmatlan. Annyira átállítja a profitorientált közösségi oldalak az emberek gondolkodását, hogy a hozzám hasonló, a hétköznapi élet szépségeit észrevevő embert alig ismerek. Pedig biztosan vannak szép számmal, de mivel nekünk nincs egy platformunk, így nem fogunk találkozni valószínűleg soha.
Nincs mobilnetem, egyszerűen nincs rá szükségem, nem akarom 5 percenként frissíteni az üzeneteket, e-maileket, híroldalakat, chates alkalmazásokat. Néha elborzaszt, hogy mennyi embert látok még sétálás közben is facebookozni.
Mindenkinek lelke rajta, úgy tölti el az életét, ahogyan akarja, engem nem is zavarna alapvetően, ha nem látnám ennek kárát: az emberek ma már nem figyelnek, még vezetés közben is azt a sz*rt nyomkodják, veszélyeztetve mások életét.
Valamint nem zavarna, ha ezek az emberek felfognának, hogy a digitális életen kívül is van élet, és nem lepődnének meg azon, főleg nem sajnálnának le azokat, akik tudatos döntés miatt nem akarnak ebben részt venni.
Volt hogy régi barátokkal már csak facebookon tudtam beszélgetni, egy sima sörözést nem lehetett velük megszervezni. Elvárták, hogy mindig legyek velük kontaktba, pötyögjek a mobilomon, de 30 percre egy élő beszédre nem kaphatóak... na mind1. : )
28/f vagyok, szóval nem egy 45 éves életunt ember szövegét olvastátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!