Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?
A barátnőm egy faluban lakik, ahova hétvégente átszoktam járni. Mostanában nagyon sokat fogytam, mert elkaptam egy betegséget és sokat gyengültem is, de már 2 éve járok abba a faluba. Ma azonban a barátnőméktől két házzal arrébb lakó szomszéd nagyon belém kötött, hogy "újonc vagyok, köszönjek, mert szétveri a pofámat". A barátnőmmel épp sétáltunk a buszhoz, ezért nem különítettem nagy figyelmet neki, de mostanában egyre gyakrabban belém köt és amiket hallottam róla, szerintem hamarosan tényleg agresszívan megtámad, mert egy barom vadállat mindenki szerint.
A lényeg, hogy tudnám ettől megóvni magamat? Nem az, hogy félnék tőle vagy akármi ilyesmi, de nem akarok baromság miatt balhét...
Előre is köszönöm!
Szimplán szard le
Ha meg megtámad védekezz
Miért nem köszönsz neki? Illedelmes persze, és tisztelettel tedd. Mondd, hogy Te ennél udvariasabb vagy. Ha ő ilyen, Te legyél különb.
Ha mégsem jön be:
Veszel paprikasprayt.
Levideózod, lefényképezed, amikor így viselkedik veled.
Megmondod, hogy felhő tárhelybe került automatikusan, azaz hiába venné el a telefont, nem csak azon van rajta.
Elküldöd a fotóját még két haverodnak, akik tudják, ha ezt teszed azonnal hívják a rendőrséget - ezt mondod neki. (nyilván nem kell a rendőrséget hívni azonnal.)
Megmondod neki, ha még egyszer beléd köt feljelentést teszel, a képek, videó lesz a bizonyíték, amit azért készítettél, mert féltél tőle, és hátha bizonyítanod kell az igazadat.
A videó készítése többek között a BTK 22. paragrafusa szerint jogos védelemnek minősül, illetve amennyiben közvetlen bizonyítékként való felhasználási céllal készül, akkor nem szabálysértő másról audiovizuális anyagot rögzíteni.
Ezután, ha tettlegességre kerül sor, lefújod a spray-vel.
Vagy feljelented azonnal, és hívod a rendőrséget, vagy zsarolni is tudod vele akár... Bár utóbbit nem ajánlom.
Önvédelemből levideózod? Ne röhögtesd ki magad, egy telefon nem fog megállítani senki, a szövegelésre meg nem kiváncsi a támadó (ez lesz meg az lesz, megmondalak még az óvónéninek is). Ha támad (de csak ha támad!) le kell fújni, és kész, nem kiselőadást tartani, meg fenyegetőzni! Ha mutogatod a sprédet használat helyett, azt veszed észre, hogy már ki is kapta a kezedből, és épp nyomja le a torkodon a töltetet. A telefont meg eldobja nagy ívben.
le kell fújni, és nyúlcipő! Máskor ötször is meggondolja, hogy támadjon-e.
Mindig szoktam mindenkinek köszönni jó hangosan, és korához illően illedelmesen. Neki is köszöntem, de valamiért nagyon rám szállt, pedig semmit nem ártottam neki.
Sétáltam a barátnőmmel, odaköszöntem, hogy "sziasztok", rám nézett és nézett egy ideig, majd mikor egy kicsit elhaladtunk, akkor utánam kiabált és fenyegetett, ha még egyszer nem köszönök, szétver és ez-az.
Nagyon jó ötletek, köszönöm szépen, bár ha elkezdenék videózni, akkor garantáltan nekem rontana.
Most jutott a fülembe az a hír, hogy volt aki így próbált védekezni, de arra jobban rászállt és elverte a gyereket, pedig csak 17 volt.
Elméletileg addig nem száll le valakiről, ameddig jól meg nem veri valaki. (Pár falubeli sráctól tudom, akik jól ismerik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!