Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Elítélendő hogy valaki nem...

Elítélendő hogy valaki nem használ borravalós szolgáltatásokat a borravaló undora miatt?

Figyelt kérdés

Nem rendelek pizzát, nem járok taxival, nem járok étterembe, nem járok fodrászhoz sem.

Egyszerűen sajnálom rá a pénzt, hogy csakúgy a semmire fizessek egy vadigedennek pénzt. Ha valaminek megvan az ára, akkor nem értem miért nem azt az összeget kell fizetni.

Például ha egy pizzázó 3000 forint felett ingyen szállít ki, akkor miért kell még pénzt adni a futárnak akit először és utoljára látok?

2018. máj. 10. 22:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%

Mondok egy példát:

Egy gyári munkás napi 8 oraban dolgozva kap havi 150 ezret nettó.

Én, aki szolgáltatásban dolgozom, kapok a minimalbértol aligha többet, nettó 110 ezret. Hó végén, napi 10 óra munkával keresek szintén 150 ezret, a borravaló miatt.

Szoval szeretném megkerdezni attól, aki aki azt vallja hogy "nem adok borravalót mert kap fizetést", az dolgozott már valaha ilyen helyen??

Sőt, egy érdekesség: a kaszinókban ki van írva angolul/németül/magyarul hogy az osztonak tessék borravalót adni, mert csakis kizárólag ebből élnek meg. (ja és amit 12 óra alatt kapnak annak x százalékát nap végén le is kell adniuk a háznak.

Ha az osztonak már pár nyerő széria után nem adsz borravalót, azt látja az asztal fölötti kamera és jön a biztonsági őr és megmondja hogy vagy adj neki a pl 10 eurós nyereményedbol 1 eurót vagy huzhatsz a fenébe.

Es láttam már olyat hogy tényleg kidobjak az embert.

Étteremben én a szakácsnak is adok borravalót. Ők sincsenek tulfizetve csak ezt baromi kevesen tudják.

2018. máj. 11. 06:27
 12/14 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy ez a borravalósdi inkább ilyen kelet európai dolog.

Amikor spanyolban voltam egy hetet, 4 napig ha mentem kávézóba, cukiba, stb akkor adtam borravalót, a felszolgáló szeme meg kijott mint a csiganak és 3x megkoszonte. 4.nap estéjén látom csak a blokkon hogy ők már belekalkukaljak maguknak a borravalót esvagy szervizdijat (30%).

Ilyen esetben tényleg hülyeség és téged is hülyének néznek.

2018. máj. 11. 06:32
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

Az elsonek igaza van hiaba pontoztatok le. Menjetek el olyan helyre ahol nem mell borravalot adni. 12%-ot kozelezo szerviz dijat perkalnod kell.

Egyebkent kerdezo, ez magyar szokas, nyugaton pl tudnad ezeket a szolgaltatasokat hasznani mert ott nem kell vagy nem annyira megszokott borravalot adni. Sot ha ads, csodalkoznak.

Amerikaban az afa nincs feltuntetve ott majdnem hasonlo a zagyva, bar te ideologiabol nem szivesen adsz, az persze mAs.

2018. máj. 11. 07:22
 14/14 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy gondolom, ha elvből nem akar borravalót fizetni vki, akkor még mindig ez a legkorrektebb hozzáállás.
2018. máj. 11. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!