Szerintetek ez parasztság lenne a részemről vagy nem? (borravaló)
Kaszinoban dolgozok, mint oszto. 3 honapja vagyok a cegnel, amibol 2 honap a tanfolyam, szoval nagyjabol 1 honapja dolgozok rendesen. Van ket velem egyidos(20) srac aki velem egyutt kerult a ceghez, igazabol 1,5 honappal hamarabb, de nekem "jobban" ment a tanfolyam ezert feltudtam zarkozni es csak 1-2 hettel kezdtek el a fiuk hamarabb dolgozni. Minket orara fizetnek, annyit kapunk amennyit a kaszinoban ulunk,de sajnos mostanaban nem megy olyan jol a szeker, keves jatekos jon, viszont igy meg tul sok az alkalmazott, es valakit mindig hazakuldenek, aki altalaban en vagyok, mert en vagyok a "legbenabb", egyeduli csajkent stb, szoval nekem van a legkevesebb oram. Altalaban olyan hajnali 3-4-5-6kor szoktak hazamenni, attol fugg mikor fejezik be a jatekot. Engem altalaban ejfelkor mindig hazakuldenek, meg sosem voltam ott a "finaleig" amikor kihirdetik a nyertest(aki megkapja a penzt es persze hagy is borravalot). Egyszer viszont kifogtam egy olyan turnét(poker) ahol ejfelig az a jatekos akinek a legjobb keze van, kap 50k forintot. Annak aki megnyerte vegul, en osztottam ki a kartyat. Ejfel volt, es pont en osztottam megint az asztalnal, a teremfonok pedig atadta a jatekosnak a penzt. Mikor mar a jatekos tudta, hogy az ove a nyero kez, nagyszajuan ott mondogatott valamit, hogy hagy az osztonak penzt, es mintha mondta volna hogy hagy 10ezret , de nem figyeltem oda annyira. A lenyeg a lenyeg, hogy a teremfonoknek hagyott 5ezret, utana pedig az asztalra dobott ket otezrest, amit fogtam es eltettem megkoszontem neki szepen, mondta h szivesen stb. Kozben mar reg ott allt a hatamnal az egyik srac kollegam fentebb szo esett (aznap este csak ketten osztottunk), hogy valtson le( 30 percenkent csereljuk egymast). Ahogy eltettem a penzt kovetkezett is a srac sora, atadtam neki a helyem. Utana a teremfonok haza is kuldott, hazamentem. Masnap mondja az a srac kollegam, hogy, idezem "jol eltetted azt a penzt". Nezek ra furcsan, mondja hogy annak a fele az ove. Mondtam neki,hogy en osztottam le neki a nyero kezet meg h azt nekem adta, es h o is ott allt a hatamnal, akkor ha neki szanta volna akkor csak odaadja mar a kezebe. Utana meg akadekoskodott, hogy a supervisor is kapott 5ezret meg igy meg ugy stb , es h az ot illeti, mert ket 5ezrest tett le az asztalra. Aztan mar kezdtem kicsit szarul erezni magam, hogy "elvettem" tole a penzt, meg annyit magyarazott hogy kezdtem elhinni hogy az ugy van ahogy o mondja. Es igazabol nekem ez volt az elso borravalóm ezen a helyen. Lenyeg a lenyeg, hogy aznap este miutan hazamentem, chateltem kicsit az egyik poker jatekossal, aki tortenetesen pont ott jatszott az asztalnal mikor adta a pali a 10est. Nem tudom mar hogy, de szoba kerult, hogy o mennyire nem szereti tolunk a biztonsagi or sracot, mert tul nagy a szaja, es hogy mindig tartja a markat mikor borravalorol van szo(aki mellesleg egesz nap ul a szeken es telefonozik) es hogy hogy felpattant a szekrol mikor "en megkaptam a 10ezrest". Mondom a csavonak, hogy 5ezret hagyott nekem,nem 10et. Mondja, hogy hat 5k a supervisornak, 10pedig nekem. En mondom megint, hogy a fele a masik osztonak ment. Azan mondja, hogy pedig a hapsi azt mondogatta, hogy 5 a teremfonoknek, 10az osztonak, es mivel en osztottam neki a kezet csakis ram gondolhatott.
Szoval szerintetek adjam oda a kollegàmnak azt az 5ezret vagy ne? Nem masert de egyreszrol nekem az is penzt, masreszrol meg nekem van a legkisebb fizetesem. Harmadreszt pedig ez a srac folyton elegedetlenkedik, hogy milyen keves oraja van( nekik is keves van ahhoz kepest), meg latszik rajta h egy penzehes kis soher irigy kutya. Ugyanakkor, ezt kettonk kozott kene elrendezni, mert nem szeretnem ha a tobbi kollega rajtam/rajtunk nevetne h veszekedunk egy 5ezresen. Meg felek hogy aztan azt gondoljak majd rolam hogy onzo vagyok es h nem osztom meg a masikkal stb., pedig szerintem is engem illet az a penz, de ha a masik elkezdi hangoztatni az o verziojat, akkor felek h a tobbiek engem egy s.zarnak fognak gondolni emiatt h sajnalom tole azt a penzt. Hogyan tennetek a helyemben? Kerdezzem meg a teremfonokot(jelen volt o is vegig), hogy kinek jar a penz? Nem akarok az o szemeben is hulyenek tunni h ezen "veszekszek" a masikkal.
Tény hogy nagy paraszt vagy.
Egyrészt azért mert simán behúztad előle a pénzt. Másrészt normális ember nem "kutyázza" le a másikat, elég cigány szokás.
Hú, bazzeg, de sok a rizsa.
A te pénzed. Ő mikor felezett veled, haa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!