A mai világban ez a divat, hogy mindenki tegez mindenkit?
És akkor képzeld el, még 44 éves korodban is ez lesz.
Hogy miért?
Mert vannak olyan tahók, meg sötétek, akik másképp nem képesek kommunikálni, csak tegeződve, mert be van szűkülve a kommunikációs csatornájuk.
De legalább tudni fogod, kiket kerülj nagy ívben.
Hasonlóan érzek, de ez csak szocializáció kérdése. Párszáz éve a magyarban még nem is létezett a magázás, mindenki tegeződött.
Ne legyél mogorva öregember már huszonévesen, a világ folyamatosan változik :)
Szerintem pedig épp az a fura, amikor találkozom egy hozzám hasonló korú nővel üzleti ügyben, és magázódni kell, miközben ugyanezt a nőt egy fesztiválon vagy buliban lazán lesziáznám, és lehet, hogy két óra múlva már kézen fogva sétálnánk.
Ilyenkor mindig nevetgélek magamban, hogy hova ez a fenenagy illem?!
A hozzám hasonló korúak közül, akiket legalább látásból ismerek (pl. a házban lakó kisgyerekes anyuka vagy apuka, a pénztároscsaj, stb.), tegezem. Teljesen ismeretleneket a hétköznapi életben azért első körben általában magázom.
Én szinte feleslegesnek találom a magázódást, szerintem egyrészt sokkal könnyebb a kommunikáció úgy, ha nincsenek a felesleges, udvariaskodós körök, másrészt akivel találkozom, azzal nagyjából azonos társadalmi rétegbe, kultúrális közegbe tartozom, ezért sem tartom feltétlen indokoltnak a magázódást.
Diplomás 29 éves nő vagyok.
Olyannyira távol áll tőlem a magázódás, hogy ha hivatalos környezetben egy szimpatikus, barátságos egyénnel beszélgetek, koncentrálnom kell, hogy nehogy véletlenül letegezzem.
Szocializáció, mindennapi környezet és megszokás kérdése, ne vegye rossz néven, ha letegezik. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!