Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Buszsofor vs en. Kinek van...

Buszsofor vs en. Kinek van igaza, nekem vagy anyanak?

Figyelt kérdés

Felszalltam a buszra ami nagyon tele volt,gyakorlatilag az ajtoba alltam.Kb 12km utan leszalltak es en kicsit hatrebb mentem.(Ahol felszalltam onnan leptem egy metert balra es ott kapaszkodtam az elso ules mogott egy kicsivel) lattam,hogy felszallnak egy paran szoval elore doltem,hogy elferjenek.(hozzateszem zenet hallgattam,illetve elpakoltam a taskat h tobb hely legyen) az emberek elmentek melettem.Egy db ember allt az ajto mellett.A buszsofor szolt nekem,hogy menjek hatrebb.(mikor mar mentek elfele mellettem)

En ezt nem hallottam mert zenet hallgattam.Kinezett es beszelt hozzam.Kihuztam a fulest es a kovetkezo szituacio tortent.

B:Neked mondtam!!(ideges hangon)

En:mit?

B:hogy allj hatrebb b+ (az elejet nem ertettem De volt benne egy f**z is)

E:itt miert nem allhatok?Elore doltem direkt hogy elferjenek

B:ja b+ nem fertek el latom

E:De megis elfertek

B:FOGD BE A SZADAT FIAM MERT..

Es itt bedugtam a fulest mert nem akartam vele tovabb veszekedni.Raneztem a tukorre es lattam hogy meg mindig mondja a magaet.

Mikor megerkeztunk a megalloba hatul szalltam le,de ismet mondani kezdett nekem valamit(legalabb is szerintem mert elorol szinte mindenki hatra nezett ram)

De hamarosan megkerdezek par embert hogy mit mondott pontosan mert mellettem alltak.

A buszsofor egy idegbeteg.Regebben vettem egy jegyet mert elfelejtettem berletet venni es fel volt haborodva,hogy miert nem veszek berletet.Es ez megtortent egy par emberrel ugyanez.

A lenyeg a lenyeg: holnap beszeretnek menni panaszt tenni.Karomkodott velem,meg ugy beszelt velem mint egy kutyaval.Az egesz busz elott leegetett.SZERINTEM nem volt tisztelettudo velem szemben.De en SZERINTEM igen,mert nem karomkodtam vele es normalis voltam vele szemben.

Es ha nem tesznek ez ellen semmit Akkor Pedig feljelentest szeretnek tenni.(lenne boven szemtanu) Anya nem szeretne.Szerinte eleg ha panaszt teszek.

Kerdem en: erdemes egyaltalan panaszt tenni ezert?

Te hogy cselekednel a helyembe.

Johet hideg meleg!

17/F

2018. ápr. 6. 19:17
 1/9 A kérdező kommentje:

Illetve a szituacio kozben hatulrol elore kiabaltak,hogy MENJUNK MAR.

Csak gondoltam leirom.

Illetve bocsanat ha vetettem hibat.Telefonrol irtam ami be van torve eleg rendesen.

2018. ápr. 6. 19:20
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Még ha valóban el is álltad az utasok útját, nem beszélhet ilyen felháborító stílusban veled a sofőr, mivel munkaidejében a céget képviseli, ahol dolgozik, és elég negatív hatással lehet így nem csak a személyére, hanem a vállalat megítélésére is, tehát jogosan tehetsz panaszt.
2018. ápr. 6. 19:30
 3/9 anonim ***** válasza:
13%

Egyikőtöknek sincs igaza. Mármint sem neked, sem a sofőrnek. Ha csak az ajtóban tudsz megállni, akkor le- és felszálláskor illik neked is leszállni. majd visszaszállni. Az, hogy kitolod a seggedet, mert majd akkor elférnek mögötted, édeskevés.

A sofőrnek meg nem kellett volna káromkodni. De hogy te FELJELENTÉST tegyél... ki fognak röhögni. Panaszt éppen tehetsz, bár vicces lesz, mert az egész szituációt te kezdted, te voltál útban, te nem álltál odébb külön kérésre sem, te ignoráltad a vezetőt, miattad állt a busz, miattad várt egy busznyi ember. Nehogy visszafeljelentgetés legyen a dologból, nem mintha nem érdemelnéd meg.

2018. ápr. 6. 19:37
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Milyen jogalapon is tennél feljelentést?! Tiszteletlenül beszélni nem törévényellenes. Panaszt persze attól még tehetsz.
2018. ápr. 6. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

Feljelentést nem tehetsz. Bunkónak lenni mindenkinek alkotmányos joga. Én ragaszkodom ehez a joghoz, akkor is ha ritkán élek vele.

Panaszt írhatsz a busz üzemeltetője felé. De szerintem nem sok hatása lesz. Sok az ügyfél most és kevés az alkalmazott. Régen se érdekelte őket a véleményed, most plána nem fogja. Úgy is ki vagy nekik szolgáltatva.

2018. ápr. 6. 19:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Mint irtam elore doltem.Boven volt hely ahhoz hogy elmenjenek mellettem.El is mentek.Raadasul a taskat ket szek kozze tettem.

Egyebkent ket ajtos volt a busz,es csak egy ajto nyilt ki.En Pedig a masik ajto moge alltam (Ahol alapbol alltam mert ott is volt kapaszkodo)

Egyebkent belatva a dolgokat igazad van:/

2018. ápr. 6. 19:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazatok*
2018. ápr. 6. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Te nem írtál már ki régebben kérdést, ugyanezzel a tahóval?

Panaszt tehetsz, nem tudom komolyan veszik-e.

Velem is beszéltek már undorító stílusban buszsofőrök, mondjuk én olyankor visszaugatok, pedig nem kéne.

A munkájukat végzik, mi lenne, ha a feleségét így szolgálnák ki az étteremben "nem kérhetsz vizet b-meg".

2018. ápr. 6. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Tegyél panaszt ellene. Feljelenteni nem érdemes, nem történt olyan súlyú dolog.

De a panaszodnak lesz következménye. Ha mással is ilyen bunkó, akkor időnként más is tesz ellene panaszt. Aztán egyszer csak kimarad egy fizetésemelésből, nem kap meg egy prémiumot, netán el is küldik. Netán fegyelmivel. De minimum elbeszélgetnek vele a főnökei.

Én is ismertem egy ilyen buszsofőrt városunkban helyi járaton. Mindenkivel totál bunkó volt..... Aztán egyszer csak megváltozott. Gondolom, a főnökei megmagyarázták neki, hogy ő van az utasokért, nem fordítva. Illetve, ha nem bír normálisan viselkedni az utasokkal, akkor nem neki való ez az állás.

2018. ápr. 6. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!