Szerintetek sikerülhet?
Unokaresómmal és barátnőivel nagyon ki szeretnénk menni Koreába (Dél-Korea).
De még kiskorúak vagyunk (14 évesek) és csak minimum 6 év múlva lenne rá alkalmunk,hogy kimenjünk. Szerintetek 6 év múlva még ki akarnánk menni? Én kicsit félek attól,hogy ez az egész dolog feledésbe fog merülni. 😟
manapság egy csomó tinilány ilyen divat Korea mániás.
Jó eséllyel majd kinövitek. Ha még sem, akkor hát lelketek rajta.
Kedves első!
Talán azért akarunk kimenni,mert ott az emberek átlagban kedvesebbek. Meg talán jobb a megélhetés. Normális válaszokat vátam. Normálisan is meg lehet írni,hogy gyerekes. De. Ggyere adok ak kakaóból. Látom nem csinált neked az anyucid. Pont most megy a Kisherceg. Megnézhetnénk együtt. Lehet tanulnál is belőle.
A másodiknak és a harmadiknak pedig köszönöm a normális választ.
És ezt te így 14 évesen a kis burokbna élve miből gondolod, hogy pont Koreában jobb az élet?
Tini ábránd, szinte biztos, hogy a többség elfelejti, vagy nem engedheti meg magánnak, többükkel a kapcsolatod is megszakad majd. Ha te akarsz, fogod magad és elmész, ha lesz rá pénzed és lehetőséged
Ha ki akarsz menni, sikerülni fog.
Ha csak egy turistaként akarsz menni, könnyedén összejöhet, ha gyűjtesz rá munkával.
Ha viszont élni szeretnél ott kint, akkor azt kötve hiszem. Miért? Mert ahhoz kenni-vágni kéne a nyelvet, és szerintem az angolt is. Az angolt iskolában és önszorgalomból lehet tanulni, hogy menjen, de a koreaihoz már tanár kéne, ami nem kevés pénz.
Én anno Japánban akartam élni, és mangaka (képregény rajzoló) akartam lenni, vagy bármi, ami az animékhez és mangákhoz köthető. De idővel elmúlt. Sőt, nem is akarok már ott élni, mert jobban látom a dolgokat, amik nem egyszerűek és vattacukrok. Az egyetlen amiért kimennék Japánba, az az, hogy vásároljak egy jót, illetve ha már ott vagyok, akkor körülnéznék is.
Szóval ha tényleg annyira szeretnéd, és kitartó vagy, akkor sikerülhet, de ez nem valószínű, hogy megfelelő anyagi körülmények nélkül 6 éven belül teljesíthető. Főleg úgy, hogyha ki is kerülnél, kéne egy olyan munka, amiből meg is tudsz élni, és egy alaptőke is, amivel el tudod magad tartani, amíg nem találsz lakást és munkát.
16/l
Jaj hagyjuk már ezt a ,,mindenhol kedvesebbek az emberek, mint Magyarországon" dumát.
Nem, nem kedvesebbek az emberek Dél-Koreában, ott is baromi sokuk be van fordulva a saját kis világába az állandó munka mellett. Igaz, most örülnek, mert már csak heti 52 órát kell dolgozniuk a heti 68 óra helyett (Magyarországon heti 40 óra van).
Megélhetés meg azért jobb csak kint, mert itthon már ennyire pocsékra le lettek verve a fizetések. Ott sincs kolbászból a kerítés, ott is egy szűk réteg él csak jól. Mindezt úgy, hogy ahogy írtam most lett csak max heti 52 órás munkahét.
Ehhez hozzájön még az is, hogy elég komoly munkatempót követelnek, ami kihat a mindennapokra, állandó rohanás az élet.
Az olyanokat megse említem már, hogy egy olyan ország szomszédságában kell élniük, mint Észak-Korea.
Egyáltalán nem olyan az élet, mint a dél-koreai sorozatokban, ott csak a szépet mutatják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!