Hogy érthetném el, hogy a konditermi recepciós köszönjön?
Rendszeresen járok egy konditerembe, ahol felváltva dolgoznak a recepciósok. Négyen vannak, közülük, három minden belépéskor és kilépéskor köszön, de a negyedik valamiért sosem, és egyszerűen idegesít a dolog. Nem néma, mert hallottam már mással beszélni.
Szerintetek mit tehetnék, hogy köszönjön? Minden belépéskor és kilépéskor ránézek, és megfelelően hangosan mondok egy "Szia!"-t. Sajnos hiába nézek rá, mert vagy telefonozik, vagy netezik, vagy épp a youtube-on keres zenét.
Gondoltam arra, hogy mivel idén április elseje úgyis egyszerre lesz Húsvét és Bolondok Napja, bemegyek egy szódásüveggel a kezemben, és úgy pofán locsolom vízzel, hogy csak néz majd. De félek ezért kitiltanának a konditeremből.
Gondoltam arra is, hogy belépő vásárláskor adok neki borravalót, és halkan odasúgom, hogy ezt azért, hogy tanulj meg köszönni, de ezt lehet sértőnek tartaná.
Panaszt nem akarok szegény ellen tenni, mert még a végén elküldik, és hát nem vagyok benne biztos, hogy találna új helyet, hamár ezzel a munkával se nagyon tud megbirkózni.
Vagy egyszerűen csak fogadjam el?

Ne erőlködj, nem tud felhúzni a trollkodásod! :)
Legyen szép estéd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!