Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi okozza hogy egy férfi nő...

Mi okozza hogy egy férfi nő akar lenni?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy tudományosan mi az oka annak ha egy férfi aki férfinak született , nőként akar öltözni és nőként akar élni mikor férfi? Mi az oka ennek mi az a hiba ami ilyenkor fellép náluk? Hormonális betegség vagy agyi eredetü mert ez nem normális az biztos ? Tud erről valaki valamit ? Mert ezt elfogadni könnyü de ezeken segiteni kéne .

2018. márc. 11. 01:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
#11 Ez alapján a logika alapján minden egyes háború után sokszorozódnia kéne a transzneműek számának, hiszen a férfiak meghalnak a háborúban, és az anya egyedül neveli a fiúkat, de erre nincs példa.
2018. márc. 11. 16:44
 12/18 anonim ***** válasza:
42%
11-es! Na meg eltörölték a sorkatonaságot. Ott megtanulta a kis csira az őrmestertől hogy hogy viselkedik egy férfi! :-)
2018. márc. 11. 19:36
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen sokan irtátok hogy nincs apa kép, gyerekkoromban én is felprobáltam anyám ruháit még a cipőt is de még sem lettem meleg, se bixeszuális. Én inkább hormonális vqgy agyi rendellenességnek gondolom ezt. Viszont ha ez egy betegség akkor miért nem keresik a gyógymodot? Egyszerübb azt mondani fogadjuk el őket igy ahogy vannak mint meggyógyitani őket. Erről van szó?
2018. márc. 12. 13:06
 14/18 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező! A transzvesztiták nem homók! (Az meg hogy bi legyen valaki nem kell travinak, cd-nek lenni.) Nem azt irták hogy feltétlen az lesz! Ez a ruha felpróbálás a teljes családokban is előfordul, pusztán kiváncsiságból, és vége.De van akinél megmarad, és elég vadhajtások keletkeznek.
2018. márc. 12. 15:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Betegségnek nem betegség. Régebben a skrizofénia kategóriájába sorolták, és zárt intézetben kezelték brutális módon. Nem sok eredménnyel. A nemi identitás-zavarok okait kutatgatják, de mint sok egyebet is őrzi az emberi agy, aminek működéséről -valljuk be őszintén nem csak a hétköznapi ember, de az ezzel foglalkozó kuatatóm tudósok se - sokat tudunk. Segíteni? Aki nem tud magával megbékélni, azon tudnak segíteni átoperálással, de a leszokásról csak akaraterővel a paciens együttműködésével lehet szó. A társadalomnak kellene elfogadni, és tolerálni ezeket az mebereket. (Na persze nekik se kellene erőszakoskodni, és tulzásba vinni dolgokat.) na meg némi felvilágosítással. Mert látod zavar van elég. Attól hogy egy férfi bugyit, harisnyát hord, még lehet heteró, és a homo sem hord bugyit.
2018. márc. 12. 16:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Hááát, én bugyit meg harisnyát hordok, néha beöltözik női ruciba, de nem érzem magam betegnek.
2018. márc. 13. 16:57
 17/18 A kérdező kommentje:
Én senkit nem akarok megbántani. Viszont valjuk be őszintén abnormális viselkedés és rendellenességel párosul ez a fajta változás az egyénben. Hiszen ez nem normális hogy ilyen érzései legyenek egy férfinak aki fiunak születet és minden adotsága meg is van ahhoz hogy férfi ként éljen. Belül viszont nőnek érzi magát igy hát tuti hogy agyi rendellenesség áll a háttérben hiszen nem normális érzései vannak. Vagyis abnormális. Én ugy gondolom hogy első lépésként ismerjük fel azt hogy ez nem jó és ezen segiteni kell és meggyógyitani vagyis inkább heléyrerakni. Persze könnyebb elfogadni hogy ilyen emberek is láteznek és azt mondani nincs ezzel semmi baj ez teljesen természetes hiszen régen is voltak és most is vannak igaz nem tul nagy számban de elöfordul az egyedfejlődés folyamán. Mindeig vannak átmenetek kivételek mások mint az átlag. Viszont mindenki tudja hogy ha ránézek egy transzfesztitára tudom hogy valami nagyon nem stimmel a képpel amit látok. Ha egy férfi nő akar lenni ott igen nagy probléma van amit a társadalom egyszerüen ugy kezeli le hogy fogadjuk el igy és ennyi . Ahelyett hogy meggyógyitanánk és nem akarna nőként élni hanem férfiként akarna élni ahogy a teste megkivánja. Itt nem az elfogadásról van szó hanem arról hogy felismerjük hogy ez egy rendellen folyamat és javitani kell rajta . Persze a legegyszerübb nem foglalkozni a kérdéssel és azt mondani ők nem betegek csak mások mint a nagy átlag, és ezzel a probléma meg is van oldva. Hallottam hormonkezelésekről amerikában ahol volt egy srác aki 14 éves kora óta lányként akar élni és olyan 20 éves korában belevágott ebbe a kisérletbe hogy hetente vagy 2 hetente szurit nyom a hasába és férfi horonokat kap . Azt mondta 2 hónap után nem a férfiak fenekét kezdte bámulni hanem a női feneket. És elbeszélgettek vele hogy már nem a farok izgatja fel hanem a női nemiszerv . Szóval valahol a hormonok is szerepet jkátszanak ebben az elváltozásban. Én ugy vélem ezeken az embereken segiteni kéne mint elfogadni azt hogy ők ilyenek és ennyi az ügy lezárva nincs is probléma.
2018. márc. 14. 00:38
 18/18 anonim ***** válasza:
61%

#18 A hormonkezelésnek és a transzneműségnek nincs semmi köze a szexualitáshoz, szóval az ismerősöd valszeg csak bemeséli magának, hogy megváltozott a szexualitása, mert érezni akarja a hormonkezelés eredményét, vagy mindvégig biszexuális volt. A szexualitás nem változik; amivel születünk, azzal halunk is meg, maximum a biszexeknél van néha az, hogy egyszer egy kicsit jobban vonzódnak az egyik nemhez, néha meg a másikhoz.

Egyébként szerintem a transzneműséget nagyon összekapcsolod a női és férfi nemi sztereotípiákkal, de ne ebből indulj ki.

Abból indulj ki, hogy rengeteg fajta testképzavar van (diszmorfia); van olyan, amikor egy fehér ember feketének hiszi magát, van amikor azt hiszi magáról, hogy ő egy ember bőrbe született farkas, van olyan is, amikor egy felnőtt ember azt hiszi magáról, hogy még mindig csak 4 éves, és olyan is van, amikor az illető komolyan azt hiszi magáról, hogy vámpír. Ugyanez a kategória a transzneműség is, szóval igen, gyakorlatilag egy betegség, de erre a betegségre sokszor az a kezelés, hogy "átszabják" az illetőt olyan formába, amilyet szeretne.

A gáz az, hogy manapság a transzneműséget szeretik túlmisztifikálni, és elválasztani a többi diszmorfiától, mert sokan még mindig benyalják, hogy van külön női és férfi lélek, meg a magassarkútól és a rúzstól leszel nő, nem pedig mondjuk a vaginától, szóval sokan kampányolnak a nemi diszmorfia hormonkezeléssel és műtétsorozattal történő kezeléséért, amivel igazából sokszor csak rontanak a transzok életén.

2018. márc. 14. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!